نقش محوری شبکه وکلای امام عسکری(ع) در زمینهسازی عصر غیبت
حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع)در گفتگو با موعود گفت: امامان معصوم(ع) بر اساس حدیث ثقلین پس از پیامبر(ص) عهده دار تدوام رسالت تبلیغ دین و تربیت انسان ها شدند.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
مصاحبه خبرگزاری فارس با استاد اسماعیل شفیعی سروستانی به مناسبت نیمه شعبان
در میانه مجموعه آثار سینمایی آخرالزمانی، سازمانها یا اقوامی را به عنوان منجی و نجاتبخش معرفی میکنند و دیگر اینکه اشخاص، کشورها و اقوامی را متهم کردند و به عنوان عامل بحران و بحرانسازی معرفی میکنند
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
«محمود حكيمى» از پيشكسوتان ادبيات دينى و داراى كارنامه اى بيش از 140 عنوان كتاب در كمتر از 40 سال فعّاليت عالمانه و اديبانه در گسترش فرهنگ و معارف اسلامى است. جوانان پيش از انقلاب او را با آثار دينى و انقلابى اش مانند «نقابداران جوان و اشراف زاده قهرمان» به ياد مى آورند؛ همانطور كه نوجوانان پس از انقلاب او را با مجموعه 24 جلدى تاريخ تمدّن جهان (ويژه نوجوانان) و زندگانى چهارده معصوم (ع) و ده ه ا كتاب ديگر در حوزه هاى دينى، علمى، تاريخى و ادبى مى شناسند.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
امام هادی (ع) و مبارزه با جریان ها و گروه های انحرافی

در گفت و گو با حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی
به مناسبت فرا رسیدن سال روز شهادت امام هادی (ع) با حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، کارشناس فرق و مذاهب اسلامی و دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) درباره اقدامات این امام همام (ع) برای هدایت جامعه علی رغم فشار و خفقان خلافت عباسی به گفت و گو پرداخته ایم که ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت امام هادی (ع) به شیعیان جهان، از نظرتان می گذرد:
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
توقیت افراط و حرف نزدن از ظهور تفریط است
عده ای گمان می کنند صحبت کردن از موعود و نارضایتی از وضع موجود و تمنای وضع موعود را داشتن به معنای نفی دستاوردهای انقلاب است.
مطلب زیر گفتگو با مهدی نصیری پیرامون مساله انتظار و مهدویت است که از نظر می گذرانید:
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
برشالوده های شرک الود فرهنگ غربی تمدن مهدوی بر کشیده نمی شود!

اسماعیل شفیعی سروستانی
مدیرمسئول مؤسسه موعود عصر گفت: چه کسی میتواند بپذیرد وقتی تمام شهرها و شهرسازی و معماری ما بر بنیادهای فکری و فرهنگی جاهلانه ساخته میشود در آن شهر مردم، منتظر تربیت میشوند؟!
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
انقلاب دینی و انسان غربی
مصاحبه با استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
بالاخره ما کی از حال توسعه خارج می شویم و به مقام توسعه نائل می گردیم؟ آیا قرار است کشورهای در حال توسعه برای همیشه در حال توسعه بمانند یا سرانجام روزي وارد حیات خلوت کشورهاي توسعه يافته هم می شوند؟ چه شد که انسان غربی هوای توسعه در سرش افتاد؟ ما از چه چیز غرب خوشمان آمد که به سمتش رفتیم؟ اگر انقلاب اسلامی راه جدیدی برای حیات بشر بود، توسعه بیراهه ای بر سر راه انقلاب اسلامی گشود. ما از زندگی غربی خوشمان می آید.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
نقش مردم در نسبت با موعود آخرالزمان و ظهور منجی آخرین
در محضر آیت الله محمّدعلی گرامی
در شماره پیشین ، قسمت اول از گفتگو با «آیت الله محمدعلی گرامی » از استادان حوزه علمیه قم و از شاگردان حضرت امام خمینی قدس سره را که در برگیرنده موضوع «غیبت حضرت صاحب الزمان(ع)» و «جایگاه امام معصوم در نسبت با کل هستی » بود حضور خوانندگان موعود تقدیم کردیم.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: ماهنامه موعود شماره 003
توحش جزء مبانی اعتقادی تکفیری ها است که آن را اجرای نیز می کنند. با این اقدامات می خواهند مخالفان خود را ترسانده تا نتوانند جلوی آن ها بایستند.
حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، کارشناس مذاهب اسلامی ، درباره منشأ رفتار تکفیری ها با اسرا به ویژه جدا کردن سر از تنشان خاطرنشان کرد: در آموزه های دینی چیزی با عنوان رفتار ناجوانمردانه با اسرا نداریم.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی
نگاهى تاريخى به دعاوى و نسبتهاى دروغين مهدويت
مقدمه
قسمت اول
انديشه مهدويت، از زمان پيامبر(ص) و امامان(ع) تاكنون، همواره در جامعه اسلامى راسخ و پويا بوده است. اين واقعيت به گونه اى در جامعه اسلامى مشهور شده است كه كسى نمىتواند به سادگى منكر آن شود.
متأسفانه اين امر در طول تاريخ، دچار آسيبهايى، از جمله مدعيان دروغين شده است. همين امر، دستاويزى براى برخى از به اصطلاح روشنفكران وهابى و غير وهابى شده، تا اصل مهدويت و اعتقاد به مهدى موعود(عج) را زير سؤال برند.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
رقابت دو مدّعی دروغین مهدویّت!
در حوالی سال 140 ق. در زمان خلافت منصور عبّاسی، محمّد نفس زكیّه از بزرگان سادات حسنی كه قبلاً از او یاد شد، در «مدینه» قیام كرد و چون هم نام پیامبر(ص) و نام پدرش، عبدالله بود، نام خود را به عنوان مهدی بر سر زبان ها انداخت و پدرش نیزدر ترویج آن نقش مهمّی ایفا كرد.(11) دامنة انقلاب او گسترش یافت و حكومت منصور را به وحشت انداخت.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
سوءاستفادة عبّاسیان از مهدویّت
در این میان، گرچه توسط داعیه داران از سران علویان و فاطمیان مانند محمّدبن حنفیّه و محمّد نفس زكیّه(6) به حكم انتساب به دودمان نبوی و انطباق بعضی از مشخّصات آنها با مهدی منتظَر، مورد بهره برداری قرار گرفته است یا طرفداران آنها چنین اعتقادی درباره ی آنها داشته اند ـ كه در ادامه به بعضی از آنها اشاره خواهد شد ـ و گرچه بعضی از خلفای اموی را هم گاهی مهدی می نامیدند،

موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین

مدعیان دروغین مهدویت در تاریخ

سابقه ی مهدویّت در اسلام به عصر نبوّت برمی گردد. از همان عصر نبوّت به دنبال روایات متواتر نبوی درباره ی مهدی امّت، وعدة ظهور ـ پس از غیبت ـ نجات بخشی و عدل گستری جهانی او و اینكه از نسل پیامبر(ص) و هم نام و هم كنیة او خواهد بود، مسلمانان با مسئلة مهدویّت آشنا بودند و این، یك باور عمومی بود و نوعی انتظار برای تحقّق این پیش گویی نبوی در جامعه وجود داشت.

موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
1 ـ ثبات قدم در دینداری
عصر غیبت و دوران آخرالزمان، آکنده از انواع فتنهها، شرارتها، ضلالتها و مفاسد است. آنگاه که واپسین حجت خدا، رخ در پس پردة غیبت نهان کرد، بدعتها، هواپرستیها، فتنهانگیزیها و عداوتها اوج گرفت؛ باطلپیشهگانِ گردنکش بر مسند قدرت نشستند و خداجویان و حقطلبان، اقلیتی ناچیز را تشکیل دادند.
طبعاً در این زمان، پای فشردن بر شاخصهای حیات طیبه دینی و اجرای حدود الاهی، حقمدار ماندن، تقوا داشتن، دست به چرب و شیرین دنیا نیالودن، از پرتگاه فتنهها جستن و به دام بدعتها گرفتار نیامدن، امری شگرف است که جز با برخورداری از اراده پولادین و دینشناسی بنیادین و توفیق الاهی، حاصل نمیشود.
از این رو، امیرالمۆمنین علیه السلام درباره ثبات در دینداری و اهمیت آن در دوران غیبت، میفرماید:
«حبیبم، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
سوگند به آن که مرا به حق برانگیخت، فرزند من غایب خواهد شد. پس هر که زمانه غیبت وی را درک کرد، بر ریسمان محکم دین خدا چنگ زند و بر ابلیس خبیث راهی نگشاید که با افسونِ شک و تردید، او را از آیین من، دور، و از دین من برون سازد.»
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
راههای در امان ماندن از گزند مدعیان دروغین مهدویت ܓ☼
مقدمه
شناخت راههای مواجهه با مدعیان دروغین مهدویت از طریق آشنایی با روشها و ویژگیهای خاص آنها، برای مصون ماندن از خطرات و انحرافات آنان امری ضروری است.
گستردگی و پراکندگی این گونه ادعاها در طول تاریخ، دلیل روشنی بر اصالت اسلامی و رسوخ اندیشه مهدویت در میان مسلمانان است.
راستیها زمانی رخ مینماید که به شناسایی دقیق تاریخ و کشف حقایق زندگی مدعیان دروغین بپردازیم.
بررسی کامل گونههای مواجهه با مدعیان دروغین، مسئولیتی است که بر این قلم ناتوان سنگینی میکند. نگارنده در این سطور میکوشد تا زمینهساز مطالعات بیشتر در این عرصه باشد.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
موضوع مهدويّت پتانسيل فوقالعادّه قوياي دارد که در دورههاي مختلف مورد سوء استفادة طمّاعاني قرار گرفته که آن را به نفع خود مصادره کردهاند. مشهورترين حالت اين ماجرا را در جريان مهدي سوداني ميتوان ديد که با استفاده از اين پتانسيل فوقالعادّه مدّتها مقابل استعمار انگليس ايستاد و به اهداف خود نائل شد.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
احمد بن هلال ٬ منحرف از مهدویت و مورد لعن ابدی
نخست از افراد مورد اطمينان حضرت عسکري علیه السلام و از اصحاب ويژه و روايت کننده از امامان معصوم: بود. 54 بار به زيارت خانه خدا رفت که بيست بار آن با پاي پياده بود، امّا دچار کژي شد؛ به گونهاي که حضرت عسکري7 او را بسيار نکوهش کرد و دربارهاش فرمود: «از اين صوفي رياکار و بازيگر پروا کنيد.» [68]
برخي نيز اين جمله را در نکوهش او، از جانب حضرت مهدي (عج) دانسته اند که در هر حال نشانگر پليدي و گمراهي اين مرد است. او تا زمان نيابت محمد بن عثمان زيست و با سماجت بسيار، سفارت آن جناب را انکار کرد. از حضرت مهدي (عج) دربارة لعن و نفرين بر او و لزوم بيزاري از کارهايش توقيعي صادر شد.[69]
بيشتر کتابهاي رجالي، به او لقب «عَبَرْتايي» دادهاند.[70] شيخ طوسي در کتاب الغيبه وي را «کرخي» نامگذاري کرده و به او «بغدادي» نيز گفته شده است.
احمد بن هلال تا آخر سفارت نايب نخست، دچار كژي نشده بود؛ ولي پس از وفات عثمان بن سعيد، در نايب دوم شک کرد و نيابت او را نپذيرفت.[71]
شيعيان هم پس از بركناري، او را نفرين شده دانسته و از وي دوري جستند. پس از مرگ وي، توقيعي از ولي عصرعج الله تعالی فرجه شریف صادر شد:
خداوند" از فرزند هلال نگذرد که بدون هماهنگي و خشنودي ما، در کار ما مداخله و فقط به ميل خود عمل ميکرد، تا آنکه پروردگار، با نفرين ما زندگي اش را به انجام رساند. ما در زمان زندگياش نيز انحرافش را به شيعيان خاص خود گوشزد کرديم. اين را به هر کس که در بارة او ميپرسد، برسانيد. هيچ يک از شيعيان ما معذور نيست در آنچه افراد مورد اعتماد از ما نقل ميکنند، ترديد کند؛ زيرا ميدانند ما اسرار خود را با آنان ميگوييم.
آن حضرت در توقيعي ديگر فرمود:
ابن هلال، ايمان خود را پايدار نداشت و با آنکه مدت طولاني خدمت کرد، به دست خود ايمانش را به کفر دگرگون ساخت و خدا نيز او را کيفر داد.[72]
نيز ن.ك: مدعيان مهدويت.
پی نوشت :
[67] . ر.ك: احمد بن علي نجاشي، رجال النجاشي، ص82، رقم 199.
[68]. «احْذَرُوا الصُّوفِيَّ الْمُتَصَنِّع»، محمد بن عمر كشي، رجال الکشي، ص535، ش1020.
[69] . شيخ طوسي، كتاب الغيبة، ص353.
[70]. ابن داود حلي، رجال ابن داود، ص425؛ شيخ طوسي، رجال الطوسي، ص384؛ علامه حلي، رجال العلامه، ص202.
[71]. سيد محمد صدر، تاريخ الغيبة الصغري، ص502.
[72]. محمد بن عمر كشي، رجال الكشي، ص536؛ ر.ك: شيخ طوسي، كتاب الغيبة، ص353.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
جعفر كذاب،عموي امام زمان (عج)
حضرت امام هادى عليه السلام داراى 5 فرزند بنامهاى امام حسن عليه السلام ، حسين ، محمد، جعفر، و عليه بود. در ميان اين فرزندان ، جعفر، بسيار ناخلف بود كه لقب كذاب (دروغگو) را گرفت ،
امام هادى عليه السلام درباره او فرمود:
از فرزندم جعفر دورى كنيد، نسبت او به من همچون نسبت كنعان به نوح عليه السلام است ،
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین
از آنجا كه مساله ي مهدي موعود و قيام و انقلاب جهاني او، و اين كه او پس ازظهور، سراسر جهان را كه پر از ظلم و جور شده، پر از عدل و داد مي كند، به طور مكرر از زبان پيامبر اسلام (ص) و حضرت علي (ع) و همه ي امامان (ع) ذكر شده و از امور قطعي انكارناپذير است.
از همان قرن اول، سوء استفاده از اين نام و ادعاي دروغين مهدويت آغاز شد يعني عده اي خودراهمان مهدي موعود دانسته، و يا جمعيتي به مهدي موعود بودن شخصي اعتقاد پيدا كرده اند، با اين كه آن شخص چنين ادعايي را نداشت، بلكه آن را انكار مي كرد.اين موضوع از دوبعد قابل بررسي ست .
الف ) انگيزه هاي مدعيان
يكي از انگيزه هاي پديد آمدن اين دين سازان اين بود كه آنها تصور مي كردند بايد به دنبال هر دوره ي ظلم وطغيان بي حد و مرز، رادمرد نجات بخشي بيايد و مردم را از يوغ ستم ها نجات بخشد، مثلا مردم مسلمان از ظلم بني اميه، سپس بني عباس و...به ستوه آمده بودند، و از «مهدي موعود» كه درروايات به عنوان «مصلح كل و منجي جهان بشريت» ياد شده، تصويري عالي در ذهن داشتند، از اين رو زمينه براي پذيرش مهدي موعود، فراهم بود، بر همين اساس رندان سود جو از اين زمينه ي موجود، سوء استفاده كرده و به اغفال مردم پرداختند، و يا احيانا از روي نا آگاهي به قصد قربت دست به اين كار مي زدند به اين اميد كه خود را از سايه ي شوم و هولناك ظلم و ستم طاغوت ها، نجات دهند، ولي در تشخيص «مهدي موعود حقيقي»، خطا مي كردند.
به هر روي بر اثر انگيزه هاي گوناگون، از اعتقاد و احساسات پاك مردم سوء استفاده كرده، و گروه هايي به دنبال مهدي هاي ساختگي پديدار شدند.
مدعيان دروغين در طول تاريخ چند دسته مي باشند كه در اينجا فقط برخي از اين ادعاها را مي آوريم :
1. مدعيان دروغين كه ادعاي كرامات داشتند.
2. مدعيان دروغين كه ادعاي وكالت و نيابت خاصه امام زمان عج را داشتند.
3. مدعيان دروغين كه ادعاي ديدار و ارتباط با امام زمان عج را داشتند.
4. مدعيان دروغين كه ادعا مي كردند خود امام زمان عج هستند. مانند علي محمد باب شيرازي
5. مدعيان دروغين كه ادعاي نبوت و پيامبري داشتند.
موضوعات مرتبط: مدعیان دروغین
برچسبها: مدعیان دروغین