دیدگاه رهبری (شاخص های انقلابی بودن – 2 )

پنج شاخص انقلابی بودن از دیدگاه آیت الله خامنه ای: پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب؛ هدف گیری آرمانهای انقلاب و همّت بلند برای رسیدن به آنها ، پایبندی به استقلال همه جانبۀ کشور؛ حسّاسیّت در برابر دشمن و عدم تبعیّت از او ، تقوای دینی و سیاسی .
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
دیدگاههای رهبری ( دیدار با نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی )
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ، صبح روزیکشنبه 16 خرداد/جوزا)5 ژوئن ) بانمایندگان دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی دیدار کردند. دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی ایران به تازگی با 290 نمایندۀ منتخب مردم کار خود را آغاز کرده است. حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای سخنان خود با تبریک به نمایندگان مجلس دهم به دلیل کسب توفیق خدمتگزاری ، جایگاه مجلس را به عنوان مرجع قانون گذاری ، والا و رفیع دانستند.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
دیدگاه رهبری (دانشجویان، امیدها و انتظارات-دیدار با نمایندگان تشکل های مختلف دانشجویی)

حضرت آیت الله خامنه ای: « امروز من مشاهده می کنم که با گذشت زمان، انگیزههای انقلابی، فکر انقلابی، فکر روشن، استدلال متین و خوب، روز به روز در بین قشر دانشجو دارد گسترش پیدا می کند.»
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران در ماه مبارک رمضان روزهای پرکاری را سپری می کنند و اقشار مختلف مردم و مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدارهای متعددی با ایشان دارند. در این میان بی شک دیدار طولانی، پرشور و صمیمی دانشجویان با رهبر دلسوز و مهربان خود، از حال و هوای دیگری برخوردار است. در جریان همایش بزرگ دانشجویان در محضر آیت الله خامنه ای که روز اول جولای انجام شد، نمایندگان تشکلهای مختلف آنان دیدگاه ها و انتقادهای خود را در زمینه مسائل گوناگون بیان کردند و سپس ایشان به برخی از آنها پاسخ گفتند و رهنمودهای مهمی را درمورد دانشجویان و برخی مسائل دیگر مطرح نمودند.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
آیا مقام معظم رهبری از لحاظ معنوی دارای مقامات و کراماتی هستند؟
کراماتی از مقام معظم رهبری در برخی سایت ها و وبلاگ ها نقل شده است ، بی تردید لیاقت و شایستگی جایگاه رهبری و شخصیت معنوی ایشان ، کراماتی را به همراه دارد . (برای آشنایی با زندگی و ابعاد شخصیتی ایشان به کتاب جلوه آفتاب ، علی احمدی خواه ، قم: معارف مراجعه شود)در ادامه به یکی از جلوه های کرامات رهبری از زبان سید حسن نصر الله اشاره می کنیم .سید حسن نصر الله در همایش نوآوری و اجتهاد از دیدگاه آیت الله خامنه ای در بیروت چنین گفت:در زمان موجود دوست دارم سریعا شواهدی از جنبه رهبری و سیاسی شخصیّت امام ( خامنه ای )ارائه کنم. شواهدی برگرفته از برخوردهای مستقیم و تجربههای شخصی بنده از ایشان که دامنه اشراف، دقّت، عمق، صحّت تحلیلها و انتظارات و در نتیجه صحّت مواضع حکیمانه و شجاعانهای که ایشان در مورد برخی اتّفاقات خاورمیانه و به خصوص منطقهمان اتّخاذ کردهاند و میکنند را نمایان میسازد.بنده تنها بعضی از آنها را نام خواهم برد. در حالی که از این شواهد بسیار [در ذهن] دارم. ولی به واسطه ضیق وقت و با در نظر داشتن ملاحظات و شرایط سیاسی، تعداد کمی از آنها را بیان خواهم کرد و تا جایی پیش خواهم رفت که وارد محذوریّتها نشوم. همچنین شرایط سیاسی لبنان و منطقه را در نظر خواهم داشت.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
امروز در برخی رسانه های بیگانه، مطلبی درج شده است مبنی بر این که رهبر انقلاب، علیرغم ادعای ساده زیستی، دارای ثروتی ۲۵ میلیارد دلاری نیز هست. لطفا در این مورد توضیح دهید. این پول چیست و چه ماجرایی دارد؟
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
سلام.از اعمال روزانه و مقدار کار و عبادت امام عزیزم حضرت علامه خامنه ای نکاتی راهگشا بیان کنید
تشکر
مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: «همه باید تلاش کنیم، شما یک جور تلاش می کنید، من یک جور تلاش می کنم. خب، الحمدلله شما جوان هستید، تلاش تان هم آسان تر و هم موفق تر است. ما دیگر سنین پیری و در واقع به طور متعارف سنین بازنشستگی مان است. منتها ما بازنشستگی نداریم، ما تا آن دم آخر باید حرکت کنیم. لکن کار خودمان را می کنیم.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: اصولگرایی؛ اعتماد به نفس ملی؛ تهاجم فرهنگی؛ رویشها و ریزشهای انقلاب اسلامی؛ مذاکره با آمریکا؛ مردمسالاری دینی؛ مفاسد اقتصادی؛ اقتدار ملی؛ نظام سلطه؛ استکبارستیزی؛ تحریم اقتصادی؛ حمایت از تولید ملی؛ جامعه اسلامی؛ صهیونیسم بینالملل؛ عزت ملی؛ بیداری اسلامی؛ افکار عمومی؛ دشمن درونیدشمن بیرونی؛ دستاوردهای انقلاب اسلامی؛ جهاد علمی؛ شجره طیبه انقلاب اسلامی؛ سلطهپذیری؛ روشنفکری؛ استقلال اقتصادی؛ مکتب امام خمینی؛ انقلابیگری؛ پیشرفت علمی ایران؛ اقتصاد بدون نفت؛ دستاوردهای ملت ایران؛ عزت حکمت مصلحت؛ حضور مردم در صحنه؛ نظامسازی؛ نهضت خدمترسانی؛ عزم ملی؛ احساس مسئولیت؛ ارزشهای انقلاب اسلامی؛ اقتصاد دانشبنیان؛ سبک زندگی؛ تمدنسازی نوین اسلامی؛ مقاومت اسلامی؛ لحظهشناسی؛ مشارکت مردم؛ قدرت تحلیل سیاسی؛ امنیت ملّی؛ ظرفیت درونزا؛ منطقه غرب آسیا؛ مدیریت جهادی؛ جوان مؤمن انقلابی؛ شعار ما میتوانیم؛ نفوذ دشمن؛ شعار مرگ بر آمریکا؛ جبهه مقاومت؛ بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی؛
بیانات در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
بسم الله الرّحمن الرّحیم(۱)
خیلی خوشآمدید آقایان محترم، برادران عزیز، جناب آقای صدر، آقایان اساتید، آقایان طلّاب و خانمها که تشریف آوردید. این جلسه، جلسهی بسیار خوب و با نشاطی است؛ هم فرمایشات آقای صدر، فرمایشات مفیدی بود و سنجیده و حسابشده بود، هم بیانات خیلی خوبی که این برادر عزیزمان، فرزند عزیزمان، [این] طلبهی محترم از قول طلّاب بیان کردند، فرمایشات خوبی بود. البته سؤالات را بنده لازم نیست جواب بدهم، اینها را از خود آقایانی که مسئولین مؤسّسه هستند باید سؤال کنید، بنشینند پاسخگویی کنند، بگویند. بله، دعا خواستید، حتماً دعا میکنم، یقیناً انشاءالله دعا میکنم.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: جامعه اسلامی؛ حوزه علمیه قم؛ استعدادهای ناشناخته حوزه؛ انس با قرآن؛ انقلابیگری؛ سبک زندگی؛ قدرت تحلیل سیاسی؛ مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی؛
بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فی الارضین.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: اصل ۴۴ قانون اساسی؛ آزاداندیشی؛ جنگ نرم؛ جامعه اسلامی؛ انس با قرآن؛ تمدن اسلامی؛ نصرت الهی؛ بحران غرب؛ احساس مسئولیت؛ قدرت تحلیل سیاسی؛ اقتدار معنوی؛ جوان مؤمن انقلابی؛ جبهه مقاومت؛ تجربه برجام؛
در نتیجه بررسی و تحلیل بیش از بیست سند تاریخی در این پژوهش مشخص می گردد که اهمیت مصرف تولیدات داخلی و پرهیز از استفاده از کالاهای خارجی صرفاً یک اندیشه خلق الساعه و ناشی از اقتضائات زمانی و شرایط خاص اقتصاد ایران نمی باشد، بلکه ریشه در آموزه های اسلامی و متون، فتاوا و آرای علما و فقهای عصر مشروطیت و مراجع عظام تقلید آن زمان دارد.
به گزارش وسائل، یکی از پربسامدترین مؤلفه های الگوی مصرف مطلوب در بیانات رهبری مصرف محصولات داخلی است؛ به طوری که تاکید کردند مردم و همه کسانی که علاقه مند به ایران هستند نباید کالای خارجی را که مشابه داخلی دارد استفاده کنند.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

--------------------------------------------
یک بحث هم مربوط به فاطمهى زهرا (سلام الله علیها) است. من حقیقتاً، نه به عنوان تعارف، نه به عنوان یک حرفِ هزاران بار تکرار شده، واقعاً قاصرم؛ زبان قاصر است، دل قاصر است، ذهن قاصر است که بخواهد از این مقام بلند تعریف و تجلیل کند. این موجود انسانى، این دختر جوان، دارای این همه فضیلت، اینهمه درخشندگى، اینهمه کبریا و عظمت است به گونه ای که کسى مانند پیغمبر ، وقتى فاطمهى زهرا بر او وارد می شد، «قام الیها» (پیامبر بلند می شد و به سمت فاطمه زهرا می رفت .)(1) نه فقط بلند می شد، بلکه بلند می شد و به سمت او می رفت. یک وقت یکى وارد اتاق می شود، شما به احترامش بلند می شوید؛ یک وقت کسى وارد اتاق می شود، شما با اشتیاق به طرفش می روید. اینها مگر شوخى است؟ این بحثِ پدر - فرزندى نیست. پیغمبر خدا اینجور از فاطمهى زهرا تجلیل می کند. رضاى او را رضاى خود، رضاى خود را رضاى خدا می داند. سخط (غضب) او را سخط خود، سخط خود را سخط خدا اعلام می کند؛ اینها مقامات فاطمهى زهرا است. آن زندگى با امیرالمؤمنین، آن تربیت آن فرزندان. خب، مگر می شود دربارهى این بزرگوار، امثال ما حرف بزنیم؟
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

------------------------------------------
معرفت اهلبیت و ارادت به اهلبیت، نعمت بزرگى است. اگر همهى عمرمان را براى شکر این نعمت بزرگ صرف کنیم که خداى متعال چشم ما را نابینا و ناتوان از درک حقیقت قرار نداد، توانستیم این انوار طالعه و مُضیئه ( درخشان ) را بهقدر استعداد خودمان ببینیم، درک کنیم، به آنها عشق و ارادت بورزیم و از آنها غافل نباشیم، واقعاً کم است. رحمت خدا بر آن پدران، مادران، گذشتگان، پیشروان و پیشوایانى که این دریچهى درخشان را به سوى این آفتابهاى معنویت، بر روى ما باز کردند؛ زمزمهى محبت اهلبیت را از آغاز زندگى ما، از کودکى ما، از دوران گاهوارهنشینى ما به گوش ما خواندند و دلهاى ما را از محبت این بزرگواران سیراب کردند. خدایا! این محبت را، این معرفت را روزبهروز در دل ما، در جان ما، عمیقتر و راسختر بفرما؛ این نعمت را لحظهاى از ما مگیر.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
فرزندان آیتالله خامنهای
ایشان چهار پسر دارند که هر چهار نفر، طلبه و معمم هستند و حقیقتاً هم درس میخوانند. خوب هم درس میخوانند. من با اینها مأنوسم، این توفیق را دارم. اُنسی دارم، نشست داریم، گعده داریم، صحبت میکنیم. یک بار ندیدهام که اینها راجع به پولی، امکاناتی و چیزهای از این قبیل صحبت بکنند. گویی افرادی معمولی هستند و پدرشان هم یک فرد معمولی است. این خیلی ارزش دارد که امکانات باشد و موقعیت فراهم باشد و هیچ اقبالی به آن نشان داده نشود. این خیلی ارزشمند است. برای خود حضرت آقا، همه رقم امکانات هست ولی هیچ اقبالی ما نمیبینیم. نه خودشان، نه خانوادهشان! قطعاً خود حضرت آقا دوست ندارند که بستگانشان و مخصوصاً آقازادههاشان در کارهای اقتصادی باشند، قطعاً این را آقا نمیپسندند. خود اینها هم هیچ رغبتی و هیچ اقبالی ندارند. حالا به هر صورت این جور تربیت شدهاند که هیچ اقبالی به این چیزها ندارند. لذا میبینید حتی ضدانقلابترین مجموعهها و گروهها، داخل و خارج، برای هر کس حرفی بزنند البته من آن حرفها را تأیید نمیکنم، خیلی از آنها هم شایعات و حرفهای دروغ است، من نمیخواهم آنها را تصدیق کنم ولی در مورد حضرت آقا و آقازادهها من نشنیدهام چیزی گفته شود. هیچ کس هم شاید نشنیده باشد. چون میدانند اگر این را بگویند، کسی باور نمیکند و آن حرفهای دیگرشان را هم کسی باور نمیکند. یعنی این قدر زندگی آقا و زندگی خانواده و فرزندان آقا سادگیشان، بیرغبتیشان و بیتوجهیشان به مسائل دنیایی تقریباً محرز است که هیچ وقت حتی آن ضدانقلابها، متعرض این معنا نشدهاند. فرزندانشان بیشتر همین مسائل درس و بحث برایشان مطرح است و نگرانیهایی که نسبت به مردم و نسبت به زندگی طلاب و نسبت به قضایای دیگر دارند، همان دغدغههایی است که خود آقا دارند. این که آنها برای خودشان دنبال آیندهای باشند زندگی، مال، منال، پول، پسانداز اصلاً وجود ندارد.
اگر بود، من مطلع میشدم. چون خیلی با اینها مأنوسم. من چنین چیزی واقعاً در اینها ندیدهام. آقا مصطفی آقازاده بزرگ آقا همان سال اول ازدواجشان که طلبه قم بودند الان هم قم هستند خانهای اجاره کرده بودند و مستأجر بودند - الان هم مستأجرند - ما را یک روز برای ناهار دعوت کردند. ما رفتیم منزل ایشان. یک سال از ازدواج ایشان نگذشته بود، ماههای اول ازدواج ایشان بود. ما هم یک گلدان معمولی خریدیم و رفتیم که دست خالی نرویم. من واقعاً تعجب کردم که آیا این خانه، خانه یک تازهداماد است؟! حالا نه خانه فرزند رهبر انقلاب و مقام اول کشور، حتّی خانه یک تازهداماد هم این نیست. یعنی یک خانه تازهداماد، بالاخره یک زرق و برقی دارد؛ تا مدتها این زرق و برق خانه تازهداماد و خانه تازه عروس، هست. من توی خانه اینها، واقعاً همان زرق و برق معمولی یک تازهداماد و یک تازه عروس را ندیدم.
بسیار زندگی معمولی، دوتا فرش ماشینی، آن هم نه سه در چهار چون من دقت داشتم به این چیزها. دور و بر خودم را نگاه میکردم. حواسم بود و تا آنجا که میتوانستم، رصد میکردم اوضاع و احوال خانه را. دو تا فرش شش متری انداخته بودند، دور خانه هم موکت بود و دو سه تا پشتی ابری معمولی، نه مبلمانی، نه زرق و برقی! زندگی ساده و خوبی در آقازادههای ایشان سراغ داریم. آقازادهها در دفتر مسئولیتی ندارند. فقط در نشر آثار همکاری دارند والاّ هیچ کدام از آقازادهها مسئولیتی ندارند. جایی هم مشغول نیستند. ممحّض در درس و کار طلبگی هستند. درس میخوانند و انصافاً هم درسشان خیلی خوب است. خیلی خوب پیشرفت کردهاند. خود آقا مصطفی که الان سطوح عالیه را در قم تدریس میکنند. ایشان مکاسب و کفایه در قم تدریس میکنند.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
ماجرای هدیه رئیسجمهور کره شمالی
یک وقتی حضرت آقا سفری به کره شمالی داشتند در دوره ریاست جمهوری که سفر خارجی تشریف میبردند خوب، رسم است که روِسای جمهور کشورها به مهمانهایشان، در سفر خارجی هدیه میدهند. یک سرویس ظرف به اصطلاح چینی، رئیس جمهور کره یا یکی از این کشورها به حضرت آقا داده بود. ایشان هم به خانه آورده بودند. این را هم باز خانم آقا بیرون گذاشته بودند. حضرت آقا فرموده بودند این هدیه است. طلا و نقره هم نیست، یک ظرف چینی معمولی است و آن چنان گران قیمت هم نیست. این را بگویم که حضرت آقا هدایایی که به ایشان داده میشود، هم در دوره ریاست جمهوریشان، هم در دوره رهبری، همه هدایا را به آستان قدس رضوی میدهند. در آنجا یک موزهای درست شده، بخش هدایای حضرت آقا، تابلویی هم دارد، مشخص است. حالا این ظرف را آقا در خانه، نگه داشته بودند. با اینکه عرض میکنم خیلی ظرف گران قیمت یا طلا و نقره هم نبود. خانم حضرت آقا میگویند ما این غذاهایی که میخوریم، با این ظرفها جور درنمیآید، همان ظرفهای خودمان خوب است، اینها را رد کنید، برود. ما اینها را لازم نداریم.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
جهت آشنائی با گوشه هائی از حقایق موجود پیرامون زندگی خصوصی و دیدگاههای شخصی آیتالله خامنهای مطالبی ارائه می شود؛آیتالله سید علی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در زندگی شخصی و سلوک فردی خود چگونه رفتار میکنند؟ غیر از رسیدگی به امور حکومتی، اوقات خود را چگونه میگذرانند؟ و....
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق
من مقام معظم رهبری را ندیده ام. اما نود درصد بد ایشان را میگویند. یا حداقل کتمان میکنند.اما عده ی کمی از ایشان خوب میگویند. مثلا میگویند ساده زیست اند یا داستانهایی از ایشان تعریف میکنند که مثلا شام املت داشتند. بعد عده ی اول میگویند مگر رهبر مملکت میشوند املت بخورد؟ ما که آقا را ندیده ایم از کجا ایشان را بشناسیم؟
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

-------------------------------------------------
آنچه که به معلم ارزش می دهد، چند چیز است؛ یکى از اینها عبارت است از اینکه مادهى خامى که در دست معلم است و با کار خود و تلاش خود می خواهد او را به محصول نهائى برساند، یک مادهى بىجان نیست؛ انسان است. این خیلى مهم است. یک وقت انسان یک مادهى جامد را با تلاش خود، ابتکار خود، عرق ریختن و ساعتها صرف کردن، به یک محصول مطلوب تبدیل می کند ؛ که به جاى خود ارزشمند است. یک وقت این مادهاى که دست ماست، یک موجود انسانى است، با استعدادهایش، با عواطفش، با احساساتش، با ظرفیتهاى فراوانى که در یک انسان وجود دارد. این نوجوان ممکن است فردا کسى مثل امام بزرگوار ما بشود، ممکن است یک مصلح اجتماعى بشود، ممکن است یک دانشمند برجسته بشود، ممکن است یک انسان صالح و والا بشود. همهى این استعدادها در مجموعهى نوجوانان و کودکانى که در اختیار معلم قرار می گیرند، وجود دارد. ما می خواهیم این استعداد را به فعلیت برسانیم؛ ببینید چقدر این کار مهم است.
خود معلم عزیز هم اهمیت جایگاه خود و برجستگى مسئولیت و مأموریت خود را بدرستى تشخیص بدهد، قدر خود را بداند؛ بداند که اگر این کار با همت درست، با نیت درست، با قصد الهى، با تلاش مناسب انجام بگیرد، چقدر براى جامعه ارزش افزوده ایجاد می کند. این ارزش افزوده، یک چیز معمولىِ متعارفى نیست؛ این فوقالعاده است. تربیت یک انسان والا، دانا، توانا و صالح، ببینید چقدر اهمیت دارد. از این همه انسانهائى که زیر دست معلمین واقع می شوند، گاهى ممکن است یک انسان دنیائى را متحول کند. همین کودک اگر درست تربیت نشد، ممکن است یک هیتلر از آب در بیاید، یک چنگیز از آب در بیاید؛ قضیه این است. اهمیت کار معلم، ارزش والاى حرکت او و تلاش او و دلسوزى او و درست اندیشیدن او و درست کار کردن او اینگونه معلوم می شود .
نقش و ارزش معلم در حل مشکلات جامعه
---------------------------------------------
هم عموم مردم، هم خود معلمان ، ... جایگاه معلم را فراموش نکنند. معلم، آن تولید کنندهاى است، آن کارگرى است، آن سرانگشت ماهرى است که برترین محصولات آفرینش را، بالاترین مواد خام را تبدیل می کند به برترین محصول نهائى، که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد... اگر معلم خوب عمل کند، صحیح عمل کند، با تدبیر عمل کند، با دلسوزى عمل کند، به نظر ما همهى مشکلات جامعه حل می شود. نه اینکه بخواهیم بگوئیم عوامل مؤثر در تربیت جوانان ما، بیرون از محیط مدرسه وجود ندارد؛ چرا، خانوادهها مؤثرند، رسانهها مؤثرند، فضاى اجتماعى مؤثر است - در اینها تردیدى نیست - اما آن سازندهى اصلى، آن دست ماهر اصلى که میتواند یک ساخت مستحکمى درست کند که این عوامل گوناگون نتوانند تأثیر بنیانىاى روى این محصول بگذارند، دست معلم است. این، ارزش معلم است.
ارزش والای شغل معلمی نزد پروردگار
-----------------------------------------
من به شما عرض بکنم؛ پیش خداى متعال، این ارزش، حسنات فراوانى را به وجود مىآورد. یعنى شما در اتاق درس و در محیط آموزش که قرار می گیرید و با این نوجوان و با این کودک مواجه می شوید، بدانید که کاتبان عمل، کرامالکاتبین الهى، لحظه به لحظهى کار شما را حسنه می نویسند. چقدر این مقرون به صرفه است که انسان کارش، زندگىاش، شغلش چیزى باشد که هر لحظهى آن می تواند عبادت باشد.... البته در کنار این اهمیت والائى که عرض کردیم، یک نکتهى دیگر هم وجود دارد، که آن هم اهمیت این کار را نشان می دهد و آن، زحمتى است که معلم بر خود هموار می کند. در اتاق درس و محیط آموزش، معلمین با کودکان، با نوجوانان، با اخلاقهاى مختلف، با احساسات گوناگون و هیجانات جوانىِ مخاطبین مواجهاند؛ اینها را باید تحمل کنند، صبر کنند؛ این هم ارزش کار را بالا می برد.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

---------------------------
اگر دستهاى کارگر ، مغز کارگر ، انسانهاى کارآفرین، نیروى انسانىِ ماهر در یک جامعهاى گرامى داشته شود، آن جامعه پیشرفت خواهد کرد. اینکه نبى مکرم اسلام دست کارگر را بالا مىآورد و می بوسد، این فقط تقدیر از یک شخص نیست؛ این ارزشگذارى است، این درس است؛ به ما می گوید که دست کارگر، تولیدگر و نیروى انسانى آنقدر ارزش دارد که کسى مثل وجود مقدس پیامبر - که همهى آفرینش طفیل وجود اوست - خم می شود و دست او را می بوسد؛ این درس به ماست.
کار به معناى وسیع کلمه، شامل کار یدى، کار جسمى، کار فکرى، کار علمى، کار مدیریتى، در واقع محور پیشرفت و حرکت و حیات مستمر جامعه است؛ این را باید همهمان بدانیم.
دانش مرهون کار است
---------------------------
اسلام با کارگر صادق است. رو راست است. منطق دارد. کار، ارزشآفرین است؛ ارزش است. در یک روایتى هست که: «العِلمَ یَهْتِفُ بالعمل فَاِن اَجابَهُ و الاّ ارتَحَلَ عنه » (1) یعنى حتّى دانش، مرهون کار است. در این روایت - که یک بیان نمادین و سمبلیک است - می فرماید: دانش، کار را صدا می زند؛ اگر کار پاسخ داد، دانش می ماند و توسعه پیدا می کند؛ اگر کار پاسخ نداد، دانش هم می رود. ببینید چه بیان زیبائى است. یعنى پیدایش دانش، پایدارى دانش، پیشرفت دانش، وابستهى به کار است. اینها منطق است، اینها مبناى فکرى است؛ اسلام اینجورى است. اسلام با قشر کارگر، صادقانه برخورد می کند. البته اینها باید ترجمهى عملیاتى بشود؛ این مبانى باید در اجرا، در برنامهریزى، خودش را نشان بدهد.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

----------------------------------------------
وقتى جهتگیرى کلیت یک جامعه، یک سازمان، یک مجموعه غلط بود، تلاشهاى فردى هرچه هم در آن جامعه انبوه باشد، نتیجهى خودش را نخواهد بخشید... از امام صادق (علیهالسّلام) نقل شده است - علىالظاهر از امام صادق (علیهالسّلام) است که ایشان حدیث قدسى را روایت می کنند - که فرمودند: « لَأُعَذِّبَنَّ کُلَّ رَعِیَّةٍ فِی الْإِسْلَامِ أَطَاعَتْ إِمَاماً جَائِراً لَیْسَ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ کَانَتِ الرَّعِیَّةُ فِی أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِیَّةً ».( هر دسته از مسلمین، که از امام (حاکم) جائرى که از جانب خدا نیست اطاعت کرده است، هر چند در اعمالش نیکوکار و پرهیزگار باشد، عذاب خواهم کرد . )(1) مضمون حدیث این است: اگر سررشتهى نظام یک جامعه به دست انسانهاى فاسد و ناباب و ستمگر و منحرف باشد، حرکات مؤمنانهى افرادى که در این جامعه هستند، به جائى نمی رسد؛ و اگر در آنچنان جامعهاى کسانى تسلیم باشند و از آن ستمگران اطاعت کنند، خدا آنها را هم عذاب می کند. البته در همین حدیث، عکسش هم هست: « وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ کُلِّ رَعِیَّةٍ فِی الْإِسْلَامِ أَطَاعَتْ إِمَاماً هَادِیاً مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ کَانَتِ الرَّعِیَّةُ فِی أَعْمَالِهَا ظَالِمَةً مُسِیئَةً.»( و هر دسته از مسلمین، که از امام هدایتکننده از جانب خدا اطاعت کرده است، خواهم بخشید، هر چند آن دسته، در اعمال خود، ستمکار و گناهکار باشد.) که حالا اینها شرح دارد، نمی شود به همین ظاهر اکتفاء کرد.
خلاصهى مطلب و جان مطلب این است که اگر چنانچه در یک نظامى، در یک مجموعهاى، در یک کشورى، در یک جامعهاى، حاکمیت و نظام، نظام الهى است، نظام عادلانه است، آن کسانى که اطاعت از این نظام می کنند، مورد عفو الهى هستند؛ ولو خطاهائى هم داشته باشند.
ویژگی های ارتش اسلامی
------------------------------
اگر ما در دنیا ارتشى را پیدا کنیم که اعتقاداتش مثل اعتقادات مردم، احساساتش مثل احساسات مردم، خودش نه در خدمت اشخاص و افراد، بلکه در خدمت مردم و در خدمت منافع ملى به معناى حقیقى باشد، این ارتش خیلى ارزش دارد؛ ... ارتشی که بخاطر حفظ اسلام و برافراشته نگه داشتن پرچم اسلام بمیرد ، مردن در این راه اسمش شهادت است. در این صورت، این ارتش می شود ارتش الهى و معنوى؛ این ارتش می شود ارتش اسلامى.
ایمان موجب عزت و مقاومت
---------------------------------
آمادگى حقیقى ، یعنى ایمان، انگیزه ، آموزش ، سواد رزمى ، تخصصهاى لازم ، آماده بهکارى و استحکام شخصیت. شخصیت اخلاقى و شخصیت رفتارى باید داراى آنچنان استحکامى باشد که جاذبههاى گوناگون و فریبنده نتواند آن را تحت تأثیر قرار بدهد و آن را ذلیلِ خودش کند. گاهى اوقات بعضى از جاذبههاى زندگى، انسانها را ذلیل می کند. انسان بعضىها را مىبیند که براى خاطر پول ذلیل می شوند، براى خاطر مقام ذلیل می شوند، براى خاطر انگیزههاى جنسى ذلیل می شوند؛ این ذلت انسان است. عزیزترین و مقتدرترین انسانها آن کسانى هستند که این جاذبهها آنها را ذلیل نکند. البته این معنایش پشت کردن به جاذبههاى زندگى نیست؛ این معنایش مقهور جاذبهها نشدن است؛ والّا اسلام نه می گوید شما حتماً پول نداشته باشید، نه می گوید شما مقامى نداشته باشید، نه می گوید شما از این جاذبههاى گوناگون بهرهمند نشوید؛ اما اسیر اینها نباید بشوید، مقهور اینها نباید بشوید، ذلیل اینها نباید بشوید؛ باید قدرت مقاومت و ایستادگى داشته باشید، باید قدرت امتناع داشته باشید. این، شما را آماده می کند.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق

------------------------------
انشاءاللّه خداوند متعال ... به همهى ما کمک کند که بتوانیم در انجام وظائفى که بر دوش ماست، با نیت خالص سعى خودمان را به کار ببریم. تأثیر آن با خداست، قبول آن بسته به کرم و لطف الهى است؛ لیکن هر کداممان در هر جائى که هستیم، باید تلاش را بکنیم، باید همت را بگماریم بر پیشرفت کارها ... در دعا می خوانیم که: «اللّهمّ انّى اسئلک موجبات رحمتک». ما بایستى موجبات رحمت را فراهم کنیم، آن وقت باران فیاض و سیلآساى رحمت و فضل الهى بر سر ما خواهد بارید.
موضوعات مرتبط: امام خامنه ای امام عشق
برچسبها: امام خامنه ای امام عشق