رهبر معظم انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره مرحوم آیت الله تألهی:
تجلیل از علما تجلیل از معارف حقیقی الهی است
حوزه/ بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله تألهی که در تاریخ ۸ مهر ۹۸ برگزار شده بود، صبح امروز در محل این همایش در همدان منتشر شد.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
سخنرانی آیت الله حسین انصاریان با موضوع معنویت شهید حاج قاسم سلیمانی
شهید حاج قاسم سلیمانی شبهای احیاء را در خیابان ری می گذراندند و در این شب ها خلوت انسی با خدای خویش داشتند. ایشان در شبهای قدر و در ایام محرم و شهادت امام حسین (علیه السلام) فراوان اشک می ریختند و منقلب می شدند به قدری که من گمان می کردم که در این حال از دنیا می روند. ایشان در نهایت نیز در راه خداوند جان خود را فدا کردند. -
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
چکیده
جریان های معنویت گرای بسیار متنوعی در جهان پدید آمده و به حریم فرهنگی ما وارد می شود. این درحالی است که میراث عرفانی ما چنان غنی و سرمایه ی معنوی اسلام چنان سرشار است که توانایی رقم زدن یک انقلاب بزرگ اجتماعی را دارد. با این وجود، آسیب ها و کاستی هایی در شیوه ی کار ماهست که مانع شده این محتوای عالی و غنی به مرحله ی استفاده برسد. آسیب هایی که ما را از وضع مطلوب توسعه ی معنویت اسلامی دورکرده، به دو دسته ی علمی و اجرایی تقسیم می شود. برای برطرف کردن این اشکالات راهکارهایی وجود دارد. این راهکارها در قالب مدل های اجرایی روشن و گسترده ای می تواند قابل اجرا باشد. در این مقاله تلاش شده این راهکارها بررسی و پیشنهاد شوند.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: راهکارها، آسیب ها ،معنویت های نوظهور ،سلطه گری ،معنویت اسلامی ،علوم معنوی اسلامی، مدل ها
سلام.تعریف صحیح معنویات چیست؟چرا انسان نیاز به معنویات دارد؟
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
خودکشى و انتحار به خاطر ناامنی در اجتماع ممنوع است!.
چکیده
خداوند مهربان نه تنها راضى نمی شود دیگرى شما را به قتل برساند بلکه به خود شما هم اجازه نمى دهد که با رضایت خود خویشتن را به دست نابودى بسپارید، در روایات اهل بیت ع نیز آیه "وَ لا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ إِنَّ اللَّهَ کانَ بِکُمْ رَحِیما"[1] به معنى" انتحار"[2] تفسیر شده است.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
نقش و جایگاه معنویت در سبک زندگی اسلامی
چکیده
اسلام آخرین دین الهی و کاملترین آن، که همه آن چه بشر برای تعالی و رشد خویش در طول زندگی بدان نیازمند است، در اختیارش مینهد. توحید به معنای یکتاپرستی، از جمله اعتقادات اصیل اسلامی که بر همه جنبههای زندگی یک مسلمان تأثیر میگذارد. این اصل مهم اسلامی عاملی برای معنا بخشی به زندگی انسان است و نقش و اهمیت زیادی در تأمین بعد معنوی انسان برعهده دارد. هدف این مطالعه بررسی جایگاه و نقش معنویت در سبک زندگی اسلامی میباشد. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی است، و جامعه آماری نیز شامل همه منابع مرتبط و در دسترس بوده است که برای جمعآوری دادهها مناسب تشخیص داده شد یافتههای تحقیق حاکی از آن است که سبک زندگی شامل همه رفتارها، افکار، احساسات فرد و حرکت وی به سوی هدف زندگی است. در معنویت مورد تأیید اسلام، انگیزه، فکر، و عمل الهی است و لذا برای خدا و با انگیزه خدایی صورت میگیرد، از این رو حیات آفرین است. از دیدگاه اسلامی، هرگاه انسان با خدا اتصال و پیوند یابد، به جاودانگی دست مییابد. ایمان به خدا، موجبات کاهش بحرانهای روحی، آرامش قلوب، پیروزی بر مشکلات و تسلیم نشدن در برابر سختیها و رنجها را تأمین میکند. اتصال به نیروی لایزال الهی و تقویت ایمان به خدا، در سایه بندگی و عبودیت پروردگار موجبات تقویت نیروهای معنوی در انسان و در نتیجه معنایابی و جهتدهی درست به سبک زندگی را فراهم میآورد.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
لغت "اخلاق" جمع "خلق" است و به معنی سیرت و باطن انسان میباشد. همانگونه که شکل ظاهری انسان ممکن است زیبا و یا نازیبا باشد، شکل باطنی یعنی خوی و ویژگیهای درونی انسان نیز میتواند شایسته و آراسته و یا ناشایسته و نامطبوع باشد. در اصطلاح علما، اخلاق عبارت است از حالت و ملکهای که آدمی را بدون فکر در انجام کارها تحریک کند.1 اخلاق ساختار وجودی انسان است و شگرفترین اثر را در حوزه رفتار آدمی دارد.روریات مراقبتهای سلامت همه جانبه در جامعه است. | |
متن کامل [PDF 153 kb] (۴۴۲ دریافت) |
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
معنویت از نگاه قرآن / ابوالقاسم فنایی
ابوالقاسم فنایی که اکنون بیشتر در حوزه های “رابطه دین و اخلاق”، “فلسفه فقه”، “بازسازی عرفان، الاهیات و فقه اسلامی” به پژوهش مشغول هستند در گفت و گوی حاضر ابتدا با ارائه سه تعریف مرتبط با بحث قرآنی معنویت یعنی معنویت دینی، عرفی و فرادینی، به معرفی عناصر عملی و نظری معنویت در قرآن می پردازند و سپس گفت و گو را با بحث عملی معنویت در زندگی و دیدگاه قرآن در باب نقش معنویت در کسب فضایل اخلاقی و نیل به کمال و شکوفایی دنبال می کنند.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
معنویت امام خمینی رحمه الله
معنویت امام خمینی رحمه الله امام سراپا معنویت بود. اما این عارف بزرگ، مصلح هم بود. امام در این جهان به شدت دنیا زده و مادی، همه معنویت و آخرتگرایی خود را به توده های پیرو خود هدیه کرد و با این آخرتگرایی اسلامی علیه دنیاگرایی غرب وارد عمل شد و چه زیبا گفت که انقلاب ما انفجار نور است. غرب باشعار خوشبختی و رفاه به میدان آمده بود و امام دو علامت سؤال بزرگ در برابر آن قرار داد: خوشبختی چیست؟ و چه کسانی خوشبخت هستند؟
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
راهکارهای کسب معنویت در زندگى مشترک
راهکارهای کسب معنویت در زندگى مشترک چیست؟
چگونه مىتوانم با همسر خود زندگى معنوى و الهى داشته باشم تا زندگى زناشویى ما مورد رضایت پرودگار باشد؟
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: #همسردارى #زندگى معنوى #استحکام خانواده #زندگى زناشویى #سبک زندگی #اعتقاد به خداوند #اعتقاد به نبوت #اعتقاد به امامت #اعتقاد به معاد #تأثیر نماز بر استحکام خانواده #تأثیر دعا بر استحکام خانواده #تأثیر روزه دارى در استحکام خانواده
نفس معنویت
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
غبت به آخرت و معنویت
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
کدامیک از عوامل جسمانی می تواند تمایل روح و نفس معنویت را کاهش دهد؟
ناشناس ( تحصیلات : سطح ، 21 ساله )
کدامیک از عوامل جسمانی می تواند تمایل روح و نفس معنویت را کاهش دهد و این گرایش را کمرنگ نماید؟
مشاور: خانم کیخا
سلام و از حسن انتخابتان سپاسگزارم.
بدن انسان دارای سه بعد جسم، روح و ذهن است که سلامتی هر سه به هم مرتبط میباشد. چنانچه روح و ذهن دچار مشکل باشد، جسم نیز دچار مشکل میشود. به عنوان مثال وقتی انسان دچار افسردگی باشد که یک نوع بیماری روحی و ذهنی است، حتما دچار ضعف بدن میشود و هیچ تمایلی به حرکت ندارد. از طرف بعضی موارد هستند که باعث میشود جسم دچار اختلال شود و اختلال جسمی باعث بیماری روحی میشود که در ادامه به این موارد اشاره میکنم.
*مصرف هر گونه سردی بیش از حد و همراه غذا باعث سردی بدن و کسالت میشود و انسان نمیتواند به درستی به تحرک بپردازد و انرژی حیاتی بدن کاهش می یابد و هرگاه انرژی حیاتی کاسته شود، انسان نمیتواند به درستی به معنویات بپردازد، زیرا سردی باعث سردی و عدم حرکت خون و سردی مغز میشود و قدرت پردازش مغز پایین می آید. بنابراین مصرف فست فود، سردیجات، پرخوری، مصرف چند نوع غذای دیر هضم باعث کسالت بدن میشود و در افرادی که کسالت وجود دارد خون نیز جریان درست ندارد و کم خونی ایجاد میشود و فرد نمیتواند به معنویت بپردازد.
*عدم تحرک کافی نیز باعث عدم جریان خون میشود، لذا یک حرکت معنوی میتواند با جریان خون تقویت شود و اگر جریان خون به خوبی صورت نگردد، حرکت معنوی نیز دچار اختلال میشود.
*خواب منظم بسیار در رشد معنوی انسان موثر است، لذا افرادی که دیر میخوابند و بعد از بین الطلوعین بیدار میشوند، دچار سنگینی بدن میشود که خود بسیار در اختلال روح اثر میگذارد.
*گاهی اعتقادات انسان به دعا و ذکر و مسائل معنوی باعث گرمای جسم میشود ، لذا قرار گرفتن در اماکن زیارتی باعث گرمای روح، جسم و ذهن میشود.
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
معنویت در کودکان
سنجش معنویت در کودکان
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
سنجش معنویت در کودکان (بخش اول)
چگونگی بررسی وجود معنویت در کودکان
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
سنجش معنویت در کودکان (بخش دوم)
تحیر
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
رابطه سلامت روان با معنویت و مذهب (بخش اول)
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت
رابطه سلامت روان با معنویت و مذهب (بخش دوم)
معنویت و مذهب
موضوعات مرتبط: معنویت
برچسبها: معنویت