تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 20395
بازدید دیروز : 344
بازدید هفته : 21254
بازدید ماه : 74532
بازدید کل : 10466287
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 12 / 12 / 1398

گروه ویژه اقدام مالی این تصمیم را در حالی اتخاذ کرد که قوای مجریه و مقننه الحاق ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT را تصویب کردند ولی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باتوجه به حضور چهره‌های نزدیک به اصولگرایان در آن، مثال سدی بر سر راه این لوایح عمل کردند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام بیش از یک‌سال است که در قبال لوایح CFT و پالرمو سکوت اختیار کرده است. سکوتی که در ابتدا محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دلیل آن را پاسخ به پرسش‌های این نهاد از سوی رییس‌جمهوری اعلام کرد ولی حتی پس از ارایه پاسخ‌ها از سوی حسن روحانی نیز باز هم این روزه سکوت نشکست و مجمع تشخیص مصلحت نظام که هدف از تشکیلش بن‌بست‌شکنی در نظام حقوقی ایران عنوان می‌شود، لوایح الحاق به کنوانسیون‌های مقابله با تامین مالی تروریسم و مقابله با جرایم سازمان‌یافته فراملی را در دستور کار خود قرار نداد.

نکته قابل توجه آنکه به‌رغم انفعال مجمع تشخیص مصلحت نظام، رایزنی‌های ایران در گروه ویژه اقدام مالی بی‌پاسخ نماند و این نهاد به‌رغم لابی‌های ضد ایرانی گسترده ایالات متحده امریکا، عربستان سعودی و البته رژیم صهیونیستی، حاضر نشد به صورت تمام و کمال برنامه اقدام ایران را نابود کند و ۲ تخفیف برای جمهوری اسلامی در نظر گرفت.

تخفیف نخست آنکه FATF به کشورهای ثالث اجازه داد تا بعد از برقراری ارتباط نهادهای مالی‌شان با ایران، خود برای همکاری بانکی با جمهوری اسلامی تصمیم بگیرند که با توجه به اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی تاریخ جهان از سوی واشنگتن و علیه تهران، بعید است این مهم کارایی لازم را داشته باشد مگر درباره کشورهایی نظیر روسیه و چین که روابط استراتژیک با ایران دارند.

تخفیف دوم نیز همان حفظ برنامه اقدام ایران است بدین معنا که تهران حداقل تا نشست آتی گروه ویژه اقدام مالی فرصت دارد تا با تصویب لوایح CFT و پالرمو از «لیست سیاه» خارج شود.

نکته قابل توجه در این میان آنکه طیف موسوم به دلواپس همچنان نه‌تنها حاضر به پذیرش مسوولیت ورود ایران به لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی نیست؛ بلکه به انکار «لیست سیاه» از اصل و اساس می‌پردازد.

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که موفق به ورود به پارلمان یازدهم در رقابت اصولگرایان با اصولگرایان نشد، در همین زمینه روز گذشته در اظهاراتی که ایسنا آن را منتشر کرد، گفته است: «اینکه گفته می‌شود اگر ایران با تعبیر غلط مطبوعات به لیست سیاه FATF بپیوندد برای بازگشتش حتی بعد از تحریم‌های امریکا نیز پروسه طولانی نیاز است، باید بگویم که چنین حرفی درست نیست. در FATF اصطلاحی به نام لیست سیاه وجود ندارد. در این برهه ما مجددا وارد لیست کشورهای غیرهمکار با FATF شدیم. آنچه تصویب شده مجددا فرجه‌ای برای ایران باقی گذاشته که هر وقت دو کنوانسیون پالرمو و CFT تصویب شد، امکان ورود ایران به لیست کشورهای همکار هست. اینکه گفته می‌شود اگر ایران با تعبیر غلط مطبوعات به لیست سیاه FATF بپیوندد برای بازگشتش حتی بعد از تحریم‌های امریکا نیز پروسه طولانی نیاز است، باید بگویم که چنین حرفی درست نیست.»

اینکه مصباحی‌مقدم بر چه مبنایی تخفیف‌های در نظر گرفته شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی را به عنوان فرجه یاد می‌کند، مشخص نیست ولی در این میان آنچه عیان است، بازی با کلمات از سوی طیف مخالف لوایح CFT و پالرمو است. آنان ترجیح می‌دهند به‌ جای استفاده از تعبیر متداول «لیست سیاه» از کلیدواژه «کشورهای غیرهمکار» نام ببرند اما اشاره‌ای به تبعات حضور ایران در این لیست نکنند. این در حالی است که هیات دولت پس از بازگشت ایران به «لیست سیاه» گروه ویژه اقدام مالی و بی‌اثر ماندن تلاش‌هایش برای تصویب پالرمو و CFT در بیانیه‌ای صریح خواستار تصویب این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.

هیات دولت در این بیانیه آورده است: «دولت، قویا بر این باور است که باید موانع موجود بر سر راه تصویب این دو لایحه رفع شده و بهانه از دست بدخواهان ایران گرفته شود. ما اقدامات خود در این زمینه را دنبال خواهیم کرد و تمام توان خود را برای حل موضوع، بهبود شرایط و پیشگیری از ورود خسارت بیشتر به منافع ملی و تشدید هزینه‌های تحریم بر زندگی مردم به کار خواهیم بست.»

نکته قابل توجه آنکه هیات دولت این بیانیه را با آیه ۱۲۶ سوره آل عمران خاتمه می‌دهد که به زعم ناظران در پاسخ به تلاش‌های سیاسی برای جلوگیری از تصویب این لوایح است. در این آیه آمده است: «فتح و پیروزی نصیب کسی نشود مگر از جانب خدای توانای دانا...»

کد خبر 488367

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط:
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی