"اینها شاگردان حضرت امیر هستند"
پیغام علامه جوادیآملی درباره عملیات موشکی سپاه
حضرت آیتالله جوادی آملی، مفسّر برجسته قرآن کریم در جلسه اخیر درس اخلاق هفتگی خود با تقدیر از عملیات موشکی سپاه علیه پایگاههای آمریکا در پی شهادت سپهد سلیمانیابراز داشت:
«ببینید به ما گفتند بجنگید با دشمن بیرون. بخواهید بجنگید سلاحتان آهن است، این بیگانه خواست اهانت کند و آسیب برساند به نظام اسلامی، به عزیزترین سربازان و سپهبدهای ما؛ این شهید را از ما گرفته، این عزیزان ما هم با چهار تا موشک او را خفه کردند. این سلاح بیرونی است به نام آهن؛ که خدای سبحان از همه اینها بپذیرد و به همه قدرت، عنایت و جدیت عطا کند، اینها شاگردان حضرت امیر هستند.»
وی با بیان اینکه ملت نباید ستم پذیر باشد، گفت: شما این کلمه حَجَر را در نهج البلاغه در این آدرسش و فهرست کلمات نهج البلاغه ملاحظه کنید، حضرت فرمود: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ» سنگ را از همان جایی که آمد برگردانید، حالا یک کسی به شما سنگ زد، بگویید گذشت عیب ندارد، نه! عیب دارد چرا عیب ندارد؟ ملت ستمپذیر نباشید آنکه ستمپذیر است پَست و فرومایه است. این بیان نورانی است که فرمود: «لَا یَمْنَعُ الضَّیْمَ الذَّلِیلُ» «إحتمله» یعنی این بار را تحمل کرد. فرمود ستم و استکبار را جز فرومایه کسی تحمل نمیکند.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله جوادیآملی تصریح کرد: ملت عزیز که زیر بار ظلم نمیرود. بیگانه هر جسارتی بخواهد بکند، «ضَیم» با صادضاد یعنی ستم و ظلم. «احتمله» یعنی قبول کرد این بار را بُرد، تحمل کرد ستم را، استکبار را، تحمیل را –و اینها را- جز ملت پَست کسی تحمل نمیکند. این ملت ما این طور شد به لطف الهی هیچ تحمل نکرد، عزیزانه انقلاب کرد. بعد درباره این جمله هم فرمود «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ» سنگ را از همان جایی که آمد فوراً برگردانید، سنگخور نباشید. این عزیزان ما هم همین کار را کردند. هنوز بدن مطهر شهید سپهبد قاسم سلیمانی(رضوان الله تعالی علیه، سلام الله علیه و علی الشهداء) را دفن نکردند –که- این عزیزان جبران کردند. این دستور حضرت امیر است. فرمود «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ» یک ملت سنگخور نباشید، این میشود حسنه دنیا.[1]
*به برکت ابتناء ایران بر تفکر شیعی و حکومت "ولایت فقیه"، امورات تحت مدیریت مستقیم ولی فقیه از جمله بحث "امنیت" با خرد و حکمت ممزوج است و از همینروست که شاهدیم عمل دفاعی نظام جمهوری اسلامی ایران در سیلی زدن به آمریکای جهانخوار، با نصوص نهجالبلاغه و حکمتهای امیرالمؤمنین(ع) تطابق دارد و در همان راستا است.
یقینا این نعم الهی با شکر، با تعبّد و البته با حراست از دستاوردهای نظام اسلامی از جمله در مقوله امنیت حفظ خواهند شد و بسط خواهند یافت.
***
آقاجری: منتظر فوران خونین اغتشاشات آبان باشیم!
هاشم آقاجری، از فعالان اصلاحطلب به تازگی طی یادداشتی که کانال تلگرامی نشریه ایران فردا آنرا منتشر کرد در اشاره به اغتشاشات آبان 98 از مفهومی برساخته به نام "اصالت و اعتبار جنبش اعتراضی فرودستان و ارتش گسترده فقر و بیکاری در سراسر کشور"! سخن گفته و مینویسد: سرکوب، اعتراضات را موقتاً پنهان میسازد اما بههیچوجه حل نمیکند. با توجه به روند کنونی و فقدان هیچگونه چشمانداز روشن برای حل و رفع علل ساختاری، به نظر میرسد که در آینده نیز همچون حال و گذشته باید منتظر فوران گستردهتر و عمیقتر جنبشهای اعتراضی بود.
او همچنین مینویسد: شواهد بهروشنی حاکی از این است که جامعه ایران آبستن تحولاتی بزرگ است. تحولی که بر زایمانی نو از دل کهنه دلالت دارد و همچون زایمان طبیعی، هرچه به زمان تولد نزدیکتر میشویم، فاصله بین دردهای زایمان، کمتر و کمتر و دردهای ناشی از آن بیشتر و بیشتر میشود. به نظر میرسد اصل زایمان گریزناپذیر است، آنچه که جای پرسش و وارسی دارد، چگونگی چنین زایمانی است. زایمانی طبیعی یا همراه با سزارین. عقلانیت سیستم میتواند گذار کهنه به نو را به گذاری مسالمتآمیز، دموکراتیک و بدون خونریزی یا با حداقل آن همراه سازد و این امر جز با اتخاذ روش مذاکره – مصالحه از سوی سیستم با جامعه و حل سیاسی مبتنی بر یک همهپرسی ملی و دموکراتیک برای تعیین تکلیف پیششرط حل تمام بحرانها، یعنی بحران ساختار حقوقی-حقیقی میسر نیست. در غیر این صورت میتوان گفت ۲۴ آبان ۹۸ نقطه عطف و عزیمتی است که سیستم مستقر را با سزارینی خونین در اشکال غیرقابلپیشبینی آن مواجه خواهد ساخت.
*ما حتما متوجه علاقه ستاد جریان سیاسی خاص و فرماندهان کنترل از راه دور «فتنه اقتصادی» برای به راه انداختن جوی خون در خیابانها هستیم! و بنا به تحلیلهای قابل اثبات میدانیم که همین افراد هستند که فضای کشور را سیاه و بحرانی جلوه داده، تصمیمگیران عجیب بنزینی را همین افراد در دامن رأی مردم گذاشته و ایضا همینان هستند که آدرس خیابان و خشونت را به معترضین دادهاند.
راه مقابله با دروغها و آدرسهای خطرناک این افراد نیز ورود خواص، روشنگری و تبیین است.
باید دانست که اگر در مقابل پروپاگاندای بیامان فرماندهان فتنه اقتصادی، لسانی از نیام برنیاید و کسی بر منابر کشور نباشد که پته این افراد را روی آب بیاندازد؛ متأسفانه بایستی اشاره کرد که تکرار اغتشاشات آبان محتمل خواهد بود زیرا هنگامی که سیاهنمایی و آدرسهای مکرر این افراد برای ایجاد "سیاست خیابانی" در کشور بدون هیچ پاسخی در افکار عمومی جولان بدهد؛ آنگاه است که فضای ذهنی مورد خواست آنان فراهم خواهد شد و کار از کار میگذرد.
سوگمندانه بایستی اشاره کنیم که تاکنون آنطور که باید و شاید مهندسی درخوری در مقابل این جنگ روانی اشاره شده که مقام معظم رهبری نیز بارها و بارها به آن اشاره کردهاند؛ صورت نگرفته است و از همین رو بود که به تماشای اغتشاشات دیماه 96 و سپس آبان 98 نشستیم!
در این میانه باید دانست که اعتراضات مردم به حق است و دستی نامرئی هم در کار است که نشان داده با ترویج گرانی و بیتوجهی به اعتراضات؛ نیّتی جز به لب رساندن جان مردم ندارد اما در این فضا سخن گفتن از "خیابان"، دادن آدرس خشونت و بزرگنمایی از مشکلات کشور و تحریمها به مثابه سمّی مهلک است که نوشداروی آن جز در نزد خواص نیست...
قبل از آقاجری، مصطفی تاجزاده و سعید حجاریان، از دیگر اعضای ستاد جریان سیاسی خاص نیز تأکید کردهاند که اغتشاشات آبان، خشنتر تکرار میشود. [2]
علی ربیعی، سخنگوی اصلاحطلب دولت نیز در اظهاراتی با اشاره به اغتشاشات آبان گفته است که "حکایت همچنان باقیست..."!
اما در همین حال، حضرت آیتالله جوادی آملی، از مراجع عظام تقلید، به تازگی در سخنانی بر لزوم بیان پیشرفتهای کشور برای مردم و بیان عاقلانه و عالمانه اعتراض تأکید کردهاند. [3] [4]
***
کاهش نرخ بیکاری در خراسان رضوی
علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در مصاحبه با ایرنا گفته است: نرخ مشارکت اقتصادی خراسان رضوی در پاییز امسال ۵۲.۵ درصد بود در حالی که این نرخ برای کشور ۴۴.۳ درصد اعلام شده است.
او همچنین میافزاید: نرخ بیکاری کشور در پاییز امسال ۱۰.۶ درصد و در سال گذشته ۱۱.۸ درصد بود اما این نرخ برای خراسان رضوی در پاییز امسال به ۶.۳ درصد رسید که با توجه به نرخ ۹.۱ درصدی بیکاری استان در پاییز سال گذشته، این نرخ ۲.۸ دهم درصد کاهش یافته است.
رسولیان ادامه داد: در پاییز امسال در مجموع نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار دهم درصد افزایش و نرخ بیکاری استان در این مدت ۲.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. [5]
*این آمارها نشانی از کاهش نرخ عمومی بیکاری در ایران است. نرخی که به گواه رسانههای رسمی در سال 89 به میزان 14 درصد بوده و هماکنون با کاهشی 2 درصدی به رقم 12 درصد در سال 97 رسیده است.
در همین حال، رسانهها گزارش دادهاند که از مجموع بیکاران ایرانی، بیش از 5 میلیون نفر جزو "بیکاران با درآمد" هستند. [6]
پدیدهای که علم اقتصاد از آن تحت عنوان بیکاری شیک یاد میکند و به این معنیست که این بیکاران مایل به پذیرش هر شغلی نیستند.
این مقوله در اقتصادهایی بروز میکند که با مثبت شدن شاخصهای کلان اقتصادی مواجه هستند.
***
1_ rasanews.ir/002f6V
2_ mshrgh.ir/1024868
3_ mshrgh.ir/1020838
4_ mshrgh.ir/1025202
5_www.irna.ir/news/83623395/
6_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/278883
نظرات شما عزیزان: