امام على علیه السّلام فرمودند:
ثَلاثَةٌ اِنْ اَنْتُمْ خالَفْتُمْ فيهِنَّ اَئِمَّتَكُمْ هَلَكْتُم جُمُعَتُكُمْ وَ جِهادُ عَدُوِّكُمْ وَ مَناسِكُكُمْ؛
اگر با رهبران و پيشوايانتان در سه چيز مخالفت كنيد هلاك مى شويد: نماز جمعه و جهاد با دشمن و مناسك حج.
مستدرك الوسائل / ج 6 / ص 7
------------------------------------
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: روز مقاومت و پیروزی، احادیث اهل بیت ،دفاع و جهاد ،جهاد ،روایات معصومین، احادیث مناسبتی، حدیث مناسبتی
مهم ترین تجربه فرهنگی در دوران دفاع مقدس، مهارت قدرت سرمایه داری و ترویج فرهنگ زهد و ساده زیستی بود.
▓▓▓▓▓
فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، روزهای پاس داشت نبرد پیروزمندانه لشکر حق، بر ملت حماسه ساز ایران فرخنده باد.
▓▓▓▓▓
هفته دفاع مقدس بر فرزندان گرامی شهدا و تمامی ادامه دهندگان راه آن ارواح طیبه و پاک گرامی باد.
▓▓▓▓▓
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: پیامک مناسبتی ،دفاع مقدس ،هفته دفاع مقدس ،پیام کوتاه
بیاد مردان هورالعظیم و فتح المبین
الهی به آنان که پرپر شدند پر از زخم های مکرر شدند
به آنان که چون پرده بالا زدند قدم در حریم تماشا زدند
به آنان که کارون خروش آمدند چنان خون کارون به جوش آمدند
به آنان که زخمی ترین بوده اند شهیدان میدان مین بوده اند
همانان که از مهر فرزند خویش بریدند یکباره پیوند خویش
بریدند تا وصل آسان شود نیستانه درد درمان شود
همانان که روح روان داشتند سفرنامه آسمان داشتند
همانان که دلداده او شدند کبوتر کبوتر پرستو شدند
پرستو پرستو فراز آمدند و بی سر سرافراز باز آمدند
که این خطه خاک سرافرازی است همه همت و شور جانبازی است
به تکبیر آن دم که دم می زدند سکوت زمان را به هم می زدند
شب عاشقی را رقم می زدند همانان که بر مین قدم می زدند
از آنان که تنها پلاکی به جاست کمی استخوان، مشت خاکی به جاست
الهی به آوازه این حریم به هورالهویزه به هورالعظیم
به دشتی که پیوسته عباس داشت که بی دست هم خیمه را پاس داشت
به رمزی که چون نام خیبر گرفت غریبانه از ما برادر گرفت
خبر بود و تکرار خمپاره ها جگرگوشه ها، پاره پاره رها
خطر، رمل، توفان شن، ماسه ها زمین، مین، کمین، رد قناسه ها
خطر پشت هر لحظه پا می گرفت زیاران ما دست و پا می گرفت
و آن لحظه هایی که خمپاره شصت میان نماز عزیزان نشست
نمازی که یک رکعتش پاره شد تشهد پر از موج خمپاره شد
کجایند مردان والفجر هشت که از خونشان دشت گلپوش گشت
کجایند مردان فتح المبین کجایند اسطوره های یقین
کجایند آنان که بالی رها داشتند گذرنامه کربلا داشتند
کجایند آنان که فردایی اند همانان که فردا تماشایی اند...
*******************************
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: اشعار مناسبتی ،شعر مناسبتی، دفاع مقدس ،جهاد و دفاع مقدس ،هشت سال دفاع مقدس ،هفته دفاع مقدس ،اشعار جبهه و جنگ
فیلم سینمایی ماهورا (1395)
فیلم سینمایی ماهورا روایتگر داستانی واقعی است؛ در زندگی تو زنی است با چشمانی شکوهمند که لبانش خوشه های انگور و لبخندش موسیقی و گل، اما هرکس بخواهد به او نزدیک شود ناپدید می شود…
نام فیلم : ماهورا | موضوع (ژانر) : اجتماعی ، دفاع مقدس | مدت زمان : 90 دقیقه
سال ساخت : 1395 | مخاطب بزرگسال | محصول کشور : ایران
معرفی فیلم سینمایی ماهورا :
فیلم سینمایی ماهورا به کارگردانی و نویسندگی حمید زرگرنژاد و تهیه کنندگی علیرضا جلالی و حمید آخوندی محصول سال 1395 است. این فیلم محصول ایران، به سبک اجتماعی (درام) و در فضای جنگی به زبان های فارسی و عربی میباشد. این فیلم نامزد دریافت تندیس سیمرغ بلورین بهترین جلوه های بصری (سینا قویدل) در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. این فیلم براساس داستانی واقعی ساخته شده است. ماهورا دومین فیلم سینمایی حمید زرگرنژاد در مقام کارگردانی است. او پیش از این فیلم سینمایی پایان خدمت را کارگردانی کرده بود. در فیلم «ماهورا»، جنگ در حاشیه رخ می دهد و اصل قصه، درباره عشق و زندگی است.
سال های جنگ در کشور ما آنقدر قصه و حماسه ناشنیده دارد که تا سالیان سال بتوان از دل آنها سوژه ای به دست آورد و فیلم ساخت. مدتها پیش اثری مثل دوئل همین کار را کرد و یا همین اواخر فیلم تنگه ابوقریب با دست گذاشتن روی نبردی که کمتر کسی به آن پرداخته بود، خاطره تازه ای از آن روزگار را زنده کرد. فیلم ماهورا هم یکی از همین فیلم هاست که سوژه بکری از اتفاقات جنگ را انتخاب کرده و به جریان طایفه های عرب زبان در خطه جنوبی مرز کشورمان، مرزی بین دو سرزمین ایران و عراق می پردازد.
بازیگران فیلم سینمایی ماهورا :
ساعد سهیلی، میترا حجار، کامران تفتی، بهاره کیان افشار، احمد کاوری، مهدی صبایی، مونا فرجاد، یوسف مرادیان، محسن افشانی، مالک سراج، داریوش ارجمند
سایر عوامل فیلم سینمایی ماهورا :
کارگردان، نویسنده: حمید زرگرنژاد/ تهیه کننده: علیرضا جلالی، حمید آخوندی/ مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری/ تدوین: کاوه ایمانی، مژده قاجاریه/ طراح چهره پردازی: شهرام خلج/ مدیر تولید و برنامه ریزی: محمد عفراوی/ طراح صحنه: بهزاد آدینه/ طراح لباس: سارا خالدی/ منشی صحنه: مرضیه آذری/ موسیقی: ستاراورکی/ جلوه های ویژه میدانی: حمید رسولیان/ جلوه های وىژه بصری: سینا قویدل/ صدابردار: حسین بشاش/ صداگذار: آرش قاسمی/ مدیر تدارکات: فرامرز رضایی/ استوری بورد آرتیست: محمد فلاحت دار/ مشاور رسانه ای: لیلا افشار/ عکاس: امیر اماملی، مهدیه لطیفی
***************
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: فیلمهای دفاع مقدس ،فیلم دفاع مقدس ،سینمای دفاع مقدس، فیلم سینمایی،فیلم سینمایی گلوگاه شیطان
رهبر فرزانه انقلاب، بارها در بیاناتشان به این نکته اشاره داشته اند که «وصیت نامه شهدا را بخوانید...» این توصیه در کلام گهربار حضرت امام خمینی(ره) نیز دیده می شود. در این مجال فرصتی دست داده تا با هم مروری داشته باشیم بر گزیده ای از صد وصیت نامه...
وصیت نامه شهید مهدی ذوالفقاری
ای ملت به پاخاسته تا آخرین نفس در مقابل کفر و الحاد و نفاق بایستید و آنان را نابود کنید تا مسلمانان دنیا نفس راحت بکشند و بهتر خدا را عبادت کنند از خط ولایت فقیه که ادامه دهنده ی راه پیامبران و امامان است قویاً حمایت کنید.
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: دفاع مقدس ،جهاد و دفاع مقدس ،هفته دفاع مقدس، وصیتنامه شهدا، وصیت نامه شهدا ،وصیت نامه شهید، هشت سال دفاع مقدس
رهبر فرزانه انقلاب، بارها در بیاناتشان به این نکته اشاره داشته اند که «وصیت نامه شهدا را بخوانید...» این توصیه در کلام گهربار حضرت امام خمینی(ره) نیز دیده می شود. در این مجال فرصتی دست داده تا با هم مروری داشته باشیم بر گزیده ای از صد وصیت نامه...
وصیت نامه شهید محمود احمدی
دست ازاین ماه تابان [امام خمینی] برندارید که روزنه ی امید مستضعفان جهان و ایران است. پیرو خط امام که همان خط حزب الله است باشید.
وصیت نامه شهید غلامحسین ارباب رشید
"با مردم برخورد اسلامی داشته باشید، در راه اسلام و قرآن قدم بردارید و مواظب باشید که شیطان باعث دوری شما از خدا نگردد."
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: دفاع مقدس ،جهاد و دفاع مقدس ،هفته دفاع مقدس، وصیتنامه شهدا، وصیت نامه شهدا ،وصیت نامه شهید، هشت سال دفاع مقدس
دانستنی های هفته دفاع مقدس
در این نوشتار اطلاعاتی از جنگ تحمیلی عراق به ایران در طول هشت سال دفاع مقدس به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس تقدیم شما عزیزان می شود. پیشنهاد می شود حتماً ویژه نامه حدیث حماسه را مطالعه نمایید که اطلاعات بسیار جامع تری در اختیار شما قرار خواهد داد.
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: دفاع مقدس جنگ تحمیلی ،حدیث حماسه ،هفته دفاع مقدس ،جهاد و دفاع مقدس ،چهره های جنگ ،رمز پیروزی، سند پر افتخار ایران ،دین محوری ،راز پیروزی، هشت سال حماسه ،قصه جنگ ،رهبری امام خمینی در دفاع مقدس ،رزمندگان
استقامت، مقدمه پیروزی
رزمندگان اسلام در حماسه دفاع مقدس، مقاومت و ایستادگیِ کم نظیری از خود نشان دادند. هر گاه تهاجم دشمن سنگین تر و گسترده تر می شد، صبر و استقامت رزمندگان نیز کارسازتر و ضروری تر می نمود. رزمندگان، هر گاه احساس می کردند گاهِ مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن است، دریغ نمی ورزیدند و همین استقامت آنان، دشمن را به شکست و عقب نشینی وامی داشت. سرما یا گرمای طاقت فرسا، تشنگی، گرسنگی و نبود ضروری ترین و ابتدایی ترین امکانات، آنان را از پای نمی انداخت و بلکه صبورتر و مقاوم تر می ساخت. درست مصداق همین آیه که: «پس اگر از [میان[ شما یکصد تن شکیبا باشند، بر دویست تن پیروز گردند و... و خدا با شکیبایان است».
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: ویژه نامه دفاع مقدس
حدیث حماسه
نشود زمزمه خون شهیدان خاموش
سوز عرفانی این نغمه، زسازی دگر است
در سال های حماسه و خون، بودند ققنوس های عاشقی که به آتش زدند و جانی دوباره یافتند.آنان، مسافران وادی عرفان بودند که پروانه وار گرد شمع ولایت سوختند و افتخار بوسه بر دستان خویش را از مقتدایشان داشتند. از آن جماعت روحانی، برگزیدگانی ماندند تا برای همه نسل های تمام عصرها، پرواز سینه سرخان مهاجر را روایت کنند. حکایت پرستوهای شکسته بالی که بهار را به دشت های شقایق دعوت کردند و یادگار مرغان مهاجر دریای نور، که سطر سطر حکایت عشق و مردانگی و ایثار و شجاعت را، در حدیث حماسه خلاصه کردند. یادشان گرامی و خاطره هاشان بر صحیفه روزگار ماندگار و جاودانه باد.
موضوعات مرتبط: دفاع مقدس
برچسبها: ویژه نامه دفاع مقدس
ولنتاین؛ تهاجم یا کمبود فرهنگی؟

در همین روزهاست که بازار خرسهای بزرگ و کوچک رنگی رنگی، جعبههای متنوع شکلات، گل سرخ و زینتآلات داغ میشود.عمده جامعهشناسان و فعالان رسانهای در سالهای اخیر ضمن وارداتی خواندن ولنتاین سعی داشتند این سنت نوپای غیر ایرانی را در چشم جوانان ایران کمارزش کنند. ناگفته نماند که محدودیت و ممنوعیت برگزاری ولنتاین تنها مختص به ایران نبود، بلکه کشورهای همسایه مثل ترکیه، عربستان، مالزی، پاکستان محدودیتهایی را اعمال کردند. حتی در عراق، داعش برگزارکنندگان ولنتاین را به اعدام و مرگ تهدید کرد.به هر حال چه خوشمان بیاید چه بدمان بیاید، این پدیده فرهنگی با ریشههای غربی، جای بهنسبت قابل توجهی برای خود در میان جوانان بزرگ کرده و و هر ساله عدهای دوست دارند در چنین روزی جشن کوچکی برپا کنند. در سالهای اخیر، حتی ابلاغ بخشنامههای نیروی انتظامی به اصناف مختلف، مبنی بر برخورد با خریداران و فروشندگان محصولات ولنتاین، سدّ رسوخ روز عشق در ایران نشد.البته شاید همین روند بود که باعث شد دست آخر نیروی انتظامی هم اعلام کند که ولنتاین یک موضوع اجتماعی است و اولویت ما این است که مسائل اجتماعی به شکل اجتماعی حل و فصل شود.
چرا ولنتاین در ایران شایع شده است؟
برآورده کردن نیازی از نیازهای انسان دلیل پذیرش فرهنگهای غیر خودی است. بر اساس مقاله «اشاعه فرهنگی و فرهنگپذیری» نوشته سمانه نیکنام، آن دسته از عناصر فرهنگی، جهانی میشود که نیازی از نیازهای انسان را برآورده کند، بنابراین دلیل رشد و رواج فرهنگ ولنتاین در ایران آن است که نیازی را پاسخ میدهد، از این موقعیت با عنوان «خلأ فرهنگی» یاد میشود. با این نگاه، پذیرش پدیدههای فرهنگی به دلیل کمبود یا خلأهای فرهنگ خودی است و طبیعتاً پذیرش فرهنگ جدید با هدف جبران آن خلأ است.شاید برای بسط این دیدگاه لازم باشد مفهوم «جهانی شدن» را پیش بکشیم. جهانی شدن یعنی تبدیل جهان به یک مکان واحد. بنابر این تعریف، جهانی شدن ارتباطات انسانها را گسترش میدهد و از این طریق تبادل فرهنگها به راحتی میسر میشود. برای همین است که ولنتاین از یک پهنه فرهنگی محدود به پهنههای دور و نزدیک دنیا راه مییابد. فرآیند جهانی شدن به واسطه اینترنت و شبکههای مجازی و ماهواره محقق و در نتیجه فرصت آشنایی و ارتباط انسانها با فرهنگهای دیگر سهلتر شده است.شاید همین جاست که مفهوم سوپرمارکت فرهنگی ظهور و بروز میکند. شرایطی که به دلیل دسترسی به پدیدههای متعدد فرهنگی در اقصاء نقاط جهان، انسانها فرصت شناسایی و انتخاب و اجرای آنها را پیدا میکنند.
البته از این روند گاه با عنوان تهاجم فرهنگی یاد میشود که که شاید اصطلاح علمی و دقیقتر آن استعمار فرهنگی است که تقریبا از اواخر ۱۹۸۰ محور بررسی جامعهشناسان و دانشمندان علوم سیاسی قرار گرفت تا گسترش جنبشهای اجتماعی-فرهنگی را از طریق تکنولوژیهای ارتباطی بررسی کنند.اما بر اساس نتایج تحقیقی تحت عنوان «بررسی جامعهشناختی ولنتاین در میان جوانان تهران» برگزارکنندگان ولنتاین به خود عنصر فرهنگی ولنتاین اعتماد کردهاند نه به عرضهکنندگان غربی آن. یعنی برگزارکنندههای ولنتاین معتقدند با اینکه ریشه ولنتاین غربی است اما میتواند در سایر جوامع، کشورها و فرهنگها هم مورد استفاده قرار گیرد.دقت داشته باشیم که شاید یکی از دلایل جذابیت و رواج ولنتاین ریشه در تغییر ساختار روابط اجتماعی جنس مخالف در ایران دارد. به هر حال حداقل در دو دهه اخیر ارتباط جنس مخالف تنها محدود به ازدواج نیست.
البته در سالهای اخیر ارائه آلترناتیو، چاره مقابله نرم با ولنتاین و جلوگیری از ترویج آن دانسته شده است. برای همین هم سعی شده با گشتی در میان اسطورههای ایرانی سپندارمذگان را جایگزین ولنتاین کنند. در سالهای اخیر هم تعدادی از جوانان ایرانی که نسبت به تاریخ باستان ایران حبّ و علاقهای دارند، در این روز پیام تبریک عاشقانه برای دوستان و عزیزان خود می فرستند. با این وجود سپندارمذگان هنوز نتواسته جایگزین مناسبی برای ولنتاین باشد.ضمن آنکه بنا به گفته ابوالقاسم اسماعیلپور یکی از استادان دانشگاه بهشتی، سپندارمذ، در اساطیر ایرانی ایزدبانوی زمین، کشاورزی و رشد نباتات است و همین طور دختر هورمزد بهشمار میآید. این فرشته در ایران باستان پرستیده میشد و طبعا فرشته عشق است؛ اما آن را با ولنتاین نمیتوان ارتباط داد. ولنتاین صرفا به عشق مربوط است، اما سپندارمذ با الهه مادر و ایزدبانوی زمین گره میخورد و بیشتر جنبه زایش و عشق مادر دارد.در چنین شرایطی که جوانان نسبت به ولنتاین اشتیاق دارند، چه باید کرد؟ شهلا کاظمیپور جامعهشناس با اشاره به اینکه ولنتاین روز عشق و عشاق و روز محبت است، به ایسنا میگوید: این عشق میتواند زمینی یا خدایی باشد. عشق مادر به فرزند، عشق به دوست صمیمی یا معشوق. بنابراین نفی ولنتاین باعث حذف این فرهنگ در میان جوانان نمیشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ولنتاین مصداق تهاجم فرهنگی است؟ این طور توضیح میدهد که درست است که ما ایرانی هستیم و در یک کشور اسلامی زندگی میکنیم اما در عین حال انسان هستیم و همه انسانها نیازهایی دارند که ربطی به غرب و شرق جغرافیایی ندارد. نیاز به عشق و محبت یکی از این نیازهاست. چنین روزی در غرب شکل گرفته و به کشورهای دیگر هم وارد شده است.چرا انتقال دانش، ابداعات و ابتکارات تکنولوژیکی غرب به ایران را تهاجم قلمداد نمیکنیم و با جان و دل آن را وارد کشور میکنیم، بنابراین اگر قرار بر نفی غرب است، باید استفاده از دانش و فناوری غرب هم نفی شود. چطور گوشی موبایل یا اتومبیل آخرین مدل ساخته غرب را نفی و با آن مقابله نمیکنیم و آن را تهاجم نمیدانیم اما وقتی به رد و بدل شدن فرهنگها که میرسیم بحث تهاجم فرهنگی مطرح میشود. از نظر من شکل مواجهه با ولنتاین غلط است.این جامعهشناس معتقد است: مسؤولان فرهنگی نمیتوانند با فکر و سیاق خود درباره همه مسائل تصمیمگیری کنند و آن را به بقیه تجویز و دیکته کنند. ذائقه جوانان با مسئولان متفاوت است. معمولاً مدیران با سن و سال بالاتر و با مشی متفاوت سعی دارند موضوع دیگری را دیکته کنند و این جواب نمیدهد.پیشنهادم این است که مسؤولان فرهنگی ضمن مشورت با جامعهشناسان جوان و دستاندرکاران هنر و فرهنگ کشور و همچنین مطالعات علمی دقیق، دستاوردهای فرهنگی داخلی را برجسته کنند به جای اینکه عناصر فرهنگی را نفی کنند.
حسین حجتپناه - جامعهشناس فرهنگی - نیز با بیان اینکه نامگذاری روزی به نام عشق هم خوب است هم ضرروی، تصریح میکند که ما در یک جامعه نسبتاً آنومیک (آشفته، زندگی میکنیم و در نتیجه تناقضهایی در مباحث فرهنگی شکل گرفته است. برای مثال نوجوانان در مدرسهها، با نمادها، توصیههایی و نظام تربیتی مواجه هستند که شاید با زندگی خانوادگی یا برداشتهای آنها از جامعه تناسب زیادی ندارد و گاه حتی این برداشتها مخالف و متضاد هم است. در این شرایط هیچ هنجاری قالب نیست، بلکه نوعی سردرگمی نسبت به ابعاد مختلف زندگی بشری وجود دارد. در نتیجه دچار افراط و تفریط در تعریف مفاهیم هستیم. به طوری که در مقطعی هر گونه عشق و علاقه دو جنس مخالف انسانی را شیطانی، زمینی و پَست میشماریم. گاهی هم با رفتاری افراطگرایانه به عشقهای زودرس دوره نوجوانی بها میدهیم و آن را محترم و معتبر میدانیم که نمونه بارز آن در برخی سریال و فیلمهای سینمایی بروز میکند.دقیقاً در چنین شرایطی که جامعه سرگردان و آنومیک است، میبینیم که تصمیمگیریهای کلان به جای آنکه بر اساس نگاه علمی و برآمده از پژوهشهای علمی باشد؛ بر مبنای پشت میزنشینیهاست که از واقعیت جهانی و جامعه ما دور است و عاملان آن آمال و رویاهایی را بدون توجه به واقعیتها دنبال میکنند. با ولنتیان بدون دلیل خاصی مقابله میکنیم و گمان میکنیم با دستور، بخشنامه، سختگیری و برخورد میتوان در برابر یک امر اجتماعی ایستادگی کرد.
ایراد اصلی به وارداتی بود ولنتیان است؛ حجتپناه به عنوان جامعهشناس فرهنگی در این باره ضمن انتقاد عملکرد مدیران فرهنگی کشور به ایسنا، میگوید: مسئولان فرهنگی در سالهای اخیر هیچ اهتمامی برای به رسمیت شناختن روز عشق ایرانی هم نداشتهاند. تاریخ کشور با سه مفهوم ایرانیت، اسلامیت و تجدد مواجه بوده و با ورود اسلام مراسم و آیینهایی که در ایران باستان جود داشت و با اسلام مخالفتی نداشت، به رسمیت شناخته شد. در سنتهای باستانی ایران عشق جایگاه بالایی دارد و از آنجا که مدیران فرهنگی هیچ اهتمامی برای به رسمیت شناختن روز عشق ایرانی نداشته و ندارند؛ باید کمی به صداقت آنها در مخالفت با ولنتاین شک کرد.فراموش نکنیم که نفی ولنتاین تنها موجب جدایی تصمیمگیران فرهنگی از جامعه شده است. به نظر، باید قبول کنیم که روز عشق روزی برای شادابی و برای تجدید عهد و بروز عواطف انسانی است. باید برای عشق زمینی اعتبار قائل باشیم و بدانیم که شاید به دلیل همین نفی و انکارهاست که جامعهپذیری ما در حیطه عشق هم دچار اشکال است. روز عشق بهانهای است که فضای آموزشی و فرهنگی در کشور برای بیان دغدغههای اجتماعی و روانشناسانه وجود داشته باشد.
موضوعات مرتبط: چنگ نرم
برچسبها: جنگ نرم
علی اکبر عصارنیا
مهمترین عرصه تهاجم و نفوذ فرهنگی دشمن کجاست؟

وقوع انقلاب اسلامی در سطح جهان، معادلات بسیاری از قدرتهای فرهنگی و رسانهای و سیاسی و اقتصادی جهان را به هم ریخت؛ قدرتهایی که سعی داشتند با ترویج مؤلفههای فرهنگ غربی در جوامع مختلف و تشکیل یک دهکده جهانی، زمینه کدخداشدن خود را فراهم کرده و از اینطریق، استیلا و استثمار منابع متنوع انسانی، اقتصادی کشورهای دیگر را ممکن سازند. لکن وقوع انقلاب اسلامی نهتنها ادعای کدخدایی آنها را بر دنیا با چالشهای جدی مواجه کرد؛ بلکه با ارائه مفاهیم و مؤلفههای جدید از فرهنگ، اقتصاد و اجتماع، پرچم جدیدی از تمدن به نام تمدن اسلامی درمقابل تمدن غرب برافراشت و بیان شعارها و مفاهیمی مانند عدالت، معنویت، سعادت و کلاً توانایی دین در مدیریت زندگی بشر، لرزه بر پایههای تمدن غرب افکند و آنان را به کنشهای جدی نظامی، اقتصادی و بهویژه فرهنگی و رسانهای واداشت.
موضوعات مرتبط: چنگ نرم
برچسبها: جنگ نرم
عکس خدایا شکرت برای پروفایل + عکس نوشته خدایا شکرت
.
بعضی روزها
حال آدم یک جور عجیبی خوب است
خوب که می گویم نه اینکه مشکل نباشدها، نه …
خوب یعنی خدا دستش را میگیرد مقابل غم ها
می گوید امروز بنده ام باید خوشحال باشد، سراغش نیایید
و تو هی ذوق میکنی از خوشی های کوچک زندگی ات
از اتفاقاتی که انتظارش را نداری و میشود
موضوعات مرتبط: مجموعه تصویر ها
برچسبها: مجموعه تصویر ها
مجموعه تصویری آیا میدانید؟
آیا میدانید ؟
قدرت بینایی جغد 82 برابر قدرت دید انسان است
موضوعات مرتبط: مجموعه تصویر ها
برچسبها: مجموعه تصویر ها
موضوعات مرتبط: مجموعه تصویر ها
برچسبها: مجموعه تصویر ها
√ آیا میدانید پلیکان ها در هر وعده غذایی تقریبا به اندازه یک سوم از وزن بدنشان غذا می خورند.
√ آیا میدانید گوریل ها نمی توانند شنا کنند.
√ آیا میدانید گربه اهلی 18 پنجه دارد.
√ آیا میدانید خون عنکبوت شفاف است.
موضوعات مرتبط: آیا می دانید!!!
برچسبها: آیا می دانستید, آیا میدانید, اطلاعات عمومی, بزرگترین جزیره, تخم گذاری, جدیدترین اطلاعات آموزنده, جدیدترین دانستنی ها, جلوگیری از سرطان سینه, دانستنی ها, دانستنیهای علمی, دایرة المعارف عمومی, رشد کودک, سگ های تازی, علمی, قدرت بینایی, قویترین ماهیچه, لاک پشت های غول پیکر
آیا میدانید:شبکه چشم 135 میلیون سلول احساس دارد که مسئولیت گرفتن تصاویر و تشخیص رنگها را بر عهده دارد
آیا میدانید در آمریکا میزان فولاد استفاده شده در تهیه تشتک بطری های نوشابه بیشتر از فولاد بکار رفته در تهیه بدنه اتومبیل هاست!
موضوعات مرتبط: آیا می دانید!!!
برچسبها: آیا می دانید!!!
آیا می دانستید که مقاوم ترین ماهیچه در بدن زبان است!
آیا میدانید:اگر تمام رگهای خونی را در یک خط بگذاریم تقریبا 97111 کیلومتر میشود.
آیا میدانید:نظیر اثرانگشت ، اثر زبان هر شخص نیز متفاوت است
موضوعات مرتبط: آیا می دانید!!!
برچسبها: آیا می دانید!!!
رابطة اخلاق و عرفان
عرفان و اخلاق گاه چنان به یکدیگر نزدیک و تو در تو می شوند که گمان می رود یک عارف، اخلاقی بزرگی است و همین طور یک اخلاقی گمان می رود عارفی است که تمام مراحل سیر و سلوک را طی کرده است. اما اخلاق و عرفان به رغم همة قرابت هایشان گاه چنان دچار افتراق می شوند که به نظر می رسد راهشان جداست.
موضوعات مرتبط: اخلاق وعرفان
برچسبها: اخلاق وعرفان
فرق بین عرفان و اخلاق چیست؟
موضوعات مرتبط: اخلاق وعرفان
برچسبها: اخلاق وعرفان