نحوه‌ی رفتار با شوهر حسود + ریشه یابی علت حسادت همسر
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5689
بازدید دیروز : 8718
بازدید هفته : 64343
بازدید ماه : 107313
بازدید کل : 11164164
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 5 / 1 / 1394

حسادت به همسر

حسادت رابطه‌ای را که بنیان آن بر اعتماد بنا نهاده شده ویران می‌کند و در بدترین حالت حتی به قطع رابطه منجر می‌شود؛ بخصوص وقتی که حسادت به عادت تبدیل شود. اغلب خود کسانی که حسادت می‌کنند نیز در رنجند. رنج آن‌ها از کنترلی است که در رفتارشان به اعتیاد تبدیل شده است.

 

برخلاف عقیده بسیاری که حسادت به همسر را ناشی از عشق می‌دانند، حسادت اصلا ربطی به عشق ندارد و حاصل برخی از اختلافات و نقایص روحی روانی و شخصیتی است. در اغلب موارد این ترس‌های فرد است که میوه‌ای به نام حسادت به بار آورده است و نه شریک زندگی‌اش عامل حسادت نیست.

 

شوهر حسود

بدیهی است كه هم مردان و هم زنان می‌توانند حسود باشند، اما حسادت در مردان، به دلیل ویژگی‌های خاصی كه دارند می‌تواند پیامدهای زیانبارتری در پی داشته باشد. آنچه در اینجا بحث خواهیم كرد، حسادت معمولی كه در روابط عاشقانه زن و شوهر وجود دارد و باعث آزار هیچ یک از طرفین نمی‌شود نیست، بلكه حسادت بیمار گونه‌ای است كه برخی مردان به آن مبتلا هستند.

 

هر از گاهی این حسادت تا جایی می‌رود‎ که از اطرافیان خود می‌شنویم كه چگونه حسادت دیوانه‌وار مردی منجر به حوادث تلخ و وحشتناك می‌شود. این افراد هیچ حد و مرزی نمی‌شناسند و حتی صحبت كردن همسرشان را با دوستان و ارتباط او را با خانواده خودش نیز محدود می‌كنند.

 

غیرت متفاوت از این حسادت و ترس بیش از اندازه است. رفتار بیمار گونه این مردان موجب می‌شود كه حتی آنان به افكار و اندیشه‌های همسر خود نیز حسادت كنند. گاهی به نظر می‌رسد كه مردان حسود بیش از حد غیرتی هستند، ولی این دو مقوله كاملا با یكدیگر تفاوت دارند.

 

علائم و نشانه‌های شوهر حسود

- تعهد و نگرانی بیش از حد

- علاقه، توجه و خوبی بیش از حد

- اصرار بر همراهی همیشگی

- نیاز به ابراز علاقه مداوم

- تلفن‌ها و تماس‌های بیش از حد

- بدگویی از دیگران

- تمام وقت شما را برای خودشان می‌خواهند

- انتقاد و زیر سوال بردن زندگی شما قبل از ازدواج با او

 

علل حسادت به همسر

حسادت بسیار بیش از آن که ربطی به عشق داشته باشد با عزت نفس پایین ربط دارد. عدم اعتماد بنفس و ترس از دست دادن شریک زندگی از مهمترین عوامل حسادت نسبت به همسر است.

 

حسودها تصور می‌کنند که جذاب نیستند و در نظر شریک خود چندان باهوش و باارزش به نظر نمی‌آیند و به همین دلیل فرد دیگری که دارای این خصوصیات است را خطری می‌پندارند که می‌تواند نتایجی اسف‌بار به بار بیاورد.

 

ریشه یابی علل حسادت به همسر

حسادت معمولا در کودکی ریشه دارد. افراد حسود ممکن است در کودکی خود توجه لازم را از والدین دریافت نکرده باشند و خود را آنقدرها لایق عشق دیگری ندانند. گاهی هم ریشه را باید در روابط پیشین فرد پیدا کرد.

 

شاید شریک پیشین زندگی با فرد دیگری ارتباط داشته و خیانت کرده باشد. حالا که او در رابطه‌ای دیگر قرار گرفته ترس شعله می‌کشد که نکند شریک کنونی ‌نیز او را ترک کند. 

شوهر حسود،همسر حسود,نحوه‌ رفتار با شوهر حسودر

نحوه برخورد با شوهر حسود

 

نحوه‌ی رفتار با شوهر حسود

- به شوهرتان اطمینان دهید و سپس تکلیف را مشخص کنید. آن‌هایی که شوهری حسود دارند باید برایشان روشن کنند که «من دوستت دارم و می‌خواهم با تو سر کنم. تو خودت مسئول حسادتت هستی. باید کاری علیه آن بکنی و اگر نمی‌توانی باید از یک درمانگر کمک بگیری».

 

- كارهایی که می‌کنید را به خاطر حسادت او مخفی نگه ندارید. به خصوص اگر حسادت به یك رفتار آزار دهنده تبدیل شود. ولی انجام این كار فقط شرایط را بدتر می‌كند. این شیوه، شیوه مناسبی برای برخورد با حسادت نیست. در شیوه صحیح، هر دو طرف باید بدون هیچ كتمان و مخفی‌كاری با یكدیگر رفتار كنند.

 

- وقتي مردتان به شما حسادت كرد، اگر با صحبت و مذاكره بخواهيد ثابت كنيد كه به او وفاداريد، بي فايده است. مذاكره و نرمش نشان دادن گاهي كار را خرابتر مي كند، زيرا مرد 

به اشتباه اينطور استنباط مي كند كه پس حق داشته است حسادت كند، لذا با وی قاطع باشيد، يك «نه » بگوييد و سكوت موقرانه خود را حفظ كنيد.

 

- وقتي حسادتش گل كرد، همان لحظه به او محبت نكنيد، زيرا با اين ترتيب شرطي مي شود. چون به ذهنش اينگونه خطور مي كند كه از پس هر حسادتي محبت است ! پس هر بار كه حسادت كند، محبت خواهد ديد!

 

- وقتي حسادت مي كند او را مسخره نكنيد. اگر احساس او را به بازي بگيريد، عواقب خطرناكي در انتظار شماست. بعضي از زنها به نادرست از اين كار مرد خوششان مي آيد و از مرد خود سوءاستفاده مي كنند. برحذر باشيد كه اين كار عاقبت خوشي ندارد و بايد متوقف شود.

 

- وقتي به شما حسادت كرد، براي رفع آن با او لجبازي نكنيد چون در چنين مواقعي عاقبت اين شما هستيد كه فدا مي شويد ! ابتدا سعي نماييد تا با شيوه هاي معقول با او مذاكره كنيد. 

 

- وقتي در محلي هستيد كه متوجه شديد دارد حسادتش گل مي كند و ممكن است با شما يا با ساير ميهمانان درگير شود، بهتر است جاي خود را عوض كنيد يا به بهانه كمك به صاحبخانه به آشپزخانه برويد و خود را مشغول كنيد. در صورتي كه باز هم به قول معروف به شما «پيله » كرد، محل را ترك گفته و با او قهر كنيد ! منتها « قهر قشنگ »، يعني هم با او حرف بزنيد و هم با وي خيلي خوش و بش نكنيد.

 

- بيشتر مردها به يكي دو نفر از اطرافيان حسادت مي كنند. اين افراد ممكن است باجناقشان، پسرخاله يا پسرعموي شما باشند ، يا گاهي ممكن است اين حسادت به يكي از خويشان و يا در نهايت نسبت به يكي از دوستان مشترك شما باشد.

 

پس از اينكه حساسيت او را نسبت به افراد خاصي تشخيص داديد، سعي كنيد تحت هيچ عنوان با آنان خودماني نشويد و حتي از شوخي هاي معمولي نيز درگذريد، تا رفته رفته شوهرتان خوشبين شود و نسبت به شما اعتماد كافي پيدا نموده و خودش هم داراي اعتماد به نفس بيشتري بشود. آن وقت است كه همه چيز به سير طبيعي خود خواهد افتاد.

 

 - اگر پس از تلاش كافي متوجه شديد كه بيش از حد عصبي است و شما قادر نيستيد او را از خود مطمئن سازيد، قبول كنيد كه بيمار است و باید تحت درمان یک متخصص قرار گیرد.

 

مرد حسود را قبل از ازدواج بشناسید

- با كسي ازدواج كنيد كه شما را به خاطر خصوصيات خودتان برگزيده باشد، نه با كسي كه ميل دارد شما را از چنگال سيل خواستگارانتان درآورد. چنين مردي وقتي به شما دست يافت همه چيز را فراموش مي كند. او در واقع در پي ازدواج نيست، بلكه در پي پيروزي است. او فقط به دست آوردن را مي خواسته، نه زندگي كردن را.

 

- با مرداني كه به خاطر حسادت با زنان به خشونت رفتار مي كنند و اين را جزء افتخارات خود مي دانند، ازدواج نكنيد. اين آدمها از احترام، اعتماد و اطمينان چيزي نمي دانند.

 

- در دوران آشنایی هنگامی که با همسر آینده تان صحبت می کنید کمی گوش‌هایتان را تیز کنید و به همه رفتارهای هم دقت کنید. مثلا واکنش همسرتان را در مورد پیشرفت (کاری، تحصیلی و ...) ببیند. آیا همسرتان از پیشرفت شما خوشحال می شود و یا سوالاتی مانند حالا منظور رییس ات از این تعریف چی بود؟/ یعنی هیچ کس جز تو توی دانشگاه معدلش بالا نشده؟ از شما می پرسد.

شوهر حسود،مرد حسود,نحوه‌ رفتار با شوهر حسود

علل حسادت شوهر

 

درمان حسادت به همسر

- علت این حسادت را در خودتان جست و جو کنید: توصیه روان‌درمانگرها به افراد حسود این است که علت را در درون خود جست‌وجو کنند. در اغلب موارد همسر عامل این حسادت نیست بلکه این اختلالات فکری و درونی شماست که این حس را در شما برانگیخته است. آن‌ها باید دقیق از خود بپرسند به چه حسادت می‌کنند؟ 

 

- در پی رسیدن به خودباوری و بالا بردن اعتماد به نفس خود باشید: اعتماد به نفس خود را بالا ببرید تا از پیامدهای منفی عدم اعتماد به نفس همچون مقایسه خود با دیگران که حسادت را در پی دارد پیشگیری کنید. برای اینکار می‌توانید از یک روان درمانگر کمک بگیرید.

 

- خوشبین باشید و مثبت فكر كنید: مثلا اگر امروز همسرتان به شما تلفن نكرده است و یا تلفن همراهش را جواب نمی‌دهد، فكر نكنید كه به شما اهمیتی نمی‌دهد، بلكه مثبت فكر كنید و با خود بگویید شاید شارژ تلفنش تمام شده و یا كار او در اداره آنقدر زیاد است كه فرصت صحبت كردن ندارد.

 

- یاد بگیرید كه به یكدیگر اعتماد كنید: اعتماد كلید مبارزه با حسادت در یك رابطه عاشقانه است. آیا دوست دارید كه همسر شما نیز به شما بی اعتماد باشد؟ اكثر مردم معتقدند رابطه‌ای كه در آن اعتماد وجود نداشته باشد، بی‌ارزش است؛

 

بنابراین اگر به همسرتان اعتماد ندارید و احساس خطر می‌كنید و تصور می‌كنید كه ممكن است روزی شما را ترك كند، این رابطه اصلا شایسته حفظ و ماندگاری نیست. علاوه بر این، بی‌اعتمادی شما روی رفتار همسرتان نیز تاثیر می‌گذارد و او را بیمار و خسته می‌كند. پس به یكدیگر اعتماد كنید كه اعتماد كلید اصلی مقابله با حسادت است.

 

در صورتی که حسادت و تخیلات ناشی از آن در ما جان گرفت باید بارها به آن فرمان «ایست» بدهیم. در عوض، باید خاطرات لحظات خوب و رابطه مطلوب خود با شریکمان را زنده کنیم.

 

توصیه‌هایی برای بالا بردن عزت نفس

خود را همان طور که هستید بپذیرید. تنها زمانی که خودمان را دوست داشته باشیم دیگر به این که دیگری ما را دوست داشته باشد یا نه وابسته نیستیم. در این مسیر نه تنها باید به ضعف‌هایمان اذعان کنیم بلکه به نقاط قوت خود نیز آگاه شویم.

 

در خود نظر کنیم و ببینیم دقیقا چه چیزی داریم که ما را شایسته عشق‌ می‌سازد. تنها زمانی که خود به نقاط قوتمان واقف شویم درخواهیم یافت که شریکمان چرا عاشقمان است و به ما اعتماد دارد. اما اگر خودمان را دوست‌داشتنی نپنداریم شک به شریکمان در جانمان ریشه می‌دواند. 

 

برای اینکه اعتماد به نفس را در خود بالا ببریم گاهی باید تأیید را از طریق سرگرمی‌هایمان پیدا کنیم یا گاهی تنهایی و بدون شریکمان با دوستانمان وقت بگذارنیم. 

 

خودتان را با دیگران مقایسه نكنید. این كاری است كه اكثر افراد حسود همواره در حال انجام آن هستند و بیش از حد روی معایب و كاستی‌های خود تمركز كرده و خودشان با دیگران مقایسه می‌كنند و این امر بسیار آزار دهنده است.

 

همیشه به یاد داشته باشید كه شما منحصر به فرد و از دیگران متفاوت هستید. اگر چه ممكن است از برخی جهات كاستی‌هایی داشته باشید، ولی حتما در برخی مسائل دیگر از سایرین بالاترید. پس هر گاه در حال مقایسه خودتان با دیگران بودید دست نگه دارید و روی نقاط قوت و مثبت خود تمركز كنید.

 

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ناگفته های زندگی
برچسب‌ها: ناگفته های زندگی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی