زلزله و خروج مواد مذاب
سوره زلزله 1 و 2
(( إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ))
(( هنگامی که زمین شدیدا به لرزه درآید، و زمین بارهای سنگینش را خارج سازد! ))
فورانهای آتشفشانی معمولا براساسی شکل دهانهای که از آن فوران صورت میگیرد، محل قرارگیری دهانه در کوه آتشفشان، شکل و نوع مخروط اتشفشان و بالاخره خصوصیات عمومی فوران (آرام یا شدید-انفجاری یا غیر انفجاری) طبقه بندی میشوند.
گدازههای اسیدی به علت درصدSio۲ بالا و درجه حرارت نسبتا پایین دارای (ویسکوزیته) بالا و سیالیت پائین بوده و در نتیجه به صورت انفجاری همراه با مواد پرتابی میباشد. اما در گدازههای باریک به علت درصدSio۲پائین و درجه حرارت نسبتا بالا، گرانروی پائین بوده و سیالیت افزایش مییابد و در نتیجه مواد پرتابی با مقدار کم و فوران آرام انجام میشود.
سیاهچاله فضایی
سوره نجم 1
(( وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى ))
(( سوگند به ستاره وقتی که از بالا به گودال فرو میافتد (یا فرو میریزد) ))
طبق اختر فیزیک نظری جدید ممکن است سیاهچالهها مرحله پایانی زندگی ستارهها باشند. مادامی که یک منبع انرژی در ناحیه مرکزی ستاره فعالیت مینماید، درجات حرارت بالا باعث انبساط گاز و جدا شدن لایههای بالایی آن میشود.
در عین حال، نیروی گرانشی عظیم ستاره این لایهها را بسوی مرکز میکشاند. پس از آنکه سوخت تامین کننده واکنشهای هستهای به مصرف رسید، درجه حرارت در ناحیه مرکزی ستاره به تدریج پایین میآید.
در این مرحله تعادل ستاره به هم میخورد و ستاره تحت تاثیر نیروی گرانشی خود منقبض میگردد، تکامل و تغییر بیشتر آن به جرمش بستگی دارد.
ستاره
سوره طارق 7
((
(( همان ستاره درخشان و شکافنده تاریکیهاست! ))
ستارگان اجرامی هستند آسمانی که دارای منبع انرژی بوده (به سه صورت انرژی گرانش، حرارتی وهستهای) و این انرژی را با تابش خود بصورت امواج الکترومغناطیس خرج میکنند.
ستونهای منظومه شمسی
سوره رعد 2
(( اللّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لأَجَلٍ مُّسَمًّى يُدَبِّرُ الأَمْرَ يُفَصِّلُ الآيَاتِ لَعَلَّكُم بِلِقَاء رَبِّكُمْ تُوقِنُونَ ))
(( خدا همان کسی است که آسمانها را، بدون ستونهایی که برای شما دیدنی باشد، برافراشت، سپس بر عرش استیلا یافت (و زمام تدبیر جهان را در کف قدرت گرفت) ; و خورشید و ماه را مسخر ساخت، که هر کدام تا زمان معینی حرکت دارند! کارها را او تدبیر میکند; آیات را (برای شما) تشریح مینماید; شاید به لقای پروردگارتان یقین پیدا کنید! ))
سیارات منظومه شمسی نیروی جاذبه که انسان آنرا بصورت ستونهای از موج تصور میکند و به شکل ستون آنرا رسم میکند با هم نگهداشته شدهاند.
تعداد سیارات منظومه شمسی
سوره یوسف 4
(( إِذْ قَالَ يُوسُفُ لِأَبِيهِ يَا أَبتِ إِنِّي رَأَيْتُ أَحَدَ عَشَرَ كَوْكَبًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ رَأَيْتُهُمْ لِي سَاجِدِينَ ))
(( (به خاطر بیاور) هنگامی را که یوسف به پدرش گفت: «پدرم! من در خواب دیدم که یازده ستاره، و خورشید و ماه در برابرم سجده میکنند! ))
بنابر یافته ستارهشناسان تعداد سیارات ۱۱ میباشد: سیاره ماه، سیاره عطارد، سیاره زهره، سیاره زمین، سیاره مریخ، سیاره مشتری، سیاره زحل، سیاره اورانوس، سیاره نپتون، سیاره پلوتون، سیاره سدنا.
نظرات شما عزیزان: